Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί πλήττονται από διακοπές ρεύματος

    Ημερομηνία:

    Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από διακοπές ηλεκτροδότησης μετά τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές σε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Σε πολλές πόλεις και συνοικίες της χώρας μας γίνονται διακοπές ρεύματος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί βιώνουν αυτή τη στιγμή αυτές τις διακοπές», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον Ζελένσκι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι η πόλη «Κίεβο και η επαρχία του», οι επαρχίες Ζιτομίρ (κεντροδυτικά), Πολτάβα, Τσερκάσι και Κιρόβογκραντ στο κέντρο, Ρίβνε (δυτικά), Χάρκοβο (ανατολικά), Τσερνιγκίβ και Σούμι στα βόρεια.

    Λίγο νωρίτερα η ιδιωτική ουκρανική εταιρεία DTEK ανακοίνωσε πως προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες στο Κίεβο και την επαρχία του «πρωτοφανείς» διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης λόγω των σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν στο ενεργειακό σύστημα στην Ουκρανία από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η οδός που “πνίγεται” κάθε φορά που βρέχει – φωτό

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Ηρώων...

    Σε κρίση η ψυχική υγεία των εργαζομένων στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%ce%b7-%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89/

    Επίσημο: Η GAC AION στην Ελλάδα

    Η Inchcape Hellas, επίσημη αντιπρόσωπος των Toyota και Lexus στην Ελλάδα για περισσότερα από σαράντα...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και τη Δευτέρα 27-10-2025

    ΚΗΔΕΙΑ TΗΝ  ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ  ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ χήρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΑΛΤΣΕΤΑ ΕΤΩΝ 86 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...