Ουκρανία: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν F-16 στο Κίεβο, λέει ο Μπάιντεν

    Ημερομηνία:

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί την Πολωνία σύντομα, χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία, διευκρινίζοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν F-16 στην Ουκρανία.

    Ο Μπάιντεν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι δεν γνωρίζει πότε θα επισκεφθεί την Πολωνία – χώρα σημαντικό παράγοντα στην εκστρατεία της Δύση να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, πιθανώς και την Πολωνία, με ευκαιρία την 1η επέτειο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

    Παράλληλα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

    «Όχι», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε στον Λευκό Οίκο σχετικά με την πρόθεσή του να παράσχει τα μαχητικά στο Κίεβο, τα οποία ζητούν Ουκρανοί ηγέτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις: Πώς να διεκδικήσετε αυξήσεις και αναδρομικά

    Σε καθεστώς πολιορκίας βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους οι...

    Γιατί ο πάγος στα bar είναι τόσο διάφανος ενώ στο σπίτι θολώνει;

    Αν έχετε παραγγείλει ποτέ ένα κοκτέιλ σε bar, σίγουρα...

    Φάκελος ακρίβεια: 6 στα 10 νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα

    Εξι στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν βγάζουν τον...