Π. Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων

    Ημερομηνία:

    Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 110ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO), με θέμα «Οι αναπτυσσόμενες χώρες: Κρίση, δομικός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας».

    Ο κ. Τσακλόγλου, ξεκίνησε τη διαδικτυακή του παρέμβαση αναφερόμενος στις σφοδρές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και σε κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. O Υφυπουργός έκανε λόγο για μια τριπλή κρίση, υγειονομική, ενεργειακή και χρηματοπιστωτική που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Εξαιτίας αυτής της κρίσης, το χάσμα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στις προοπτικές της αγοράς εργασίας μεταξύ αναπτυγμένων και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

    Για να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο Υφυπουργός, αυτές τις προκλήσεις και να οικοδομήσουμε μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, χρειάζεται ένα συνεκτικό πλαίσιο που να επιτρέπει την επιτάχυνση της προόδου και την προώθηση της αρχής «να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

    Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση με άξονα την δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη αφενός σχεδιάζει για το μέλλον στρατηγικά και αφετέρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ανισοτήτων, που προκύπτουν από την εντεινόμενη πίεση των εξωγενών κρίσεων.

    O κ. Τσακλόγλου τόνισε κλείνοντας ότι «πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για όλους, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι και πότε αλλάζει με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Δεν θα αυξηθούν από το 2027 λέει το υπουργείο Εργασίας

    Το πρότυπο της Δανίας που ήδη νομοθέτησε την αύξηση των ορίων ηλικίας...

    «Ραβασάκια» σε 355.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. – Έρχονται πρόστιμα για ασφάλεια, τέλη και ΚΤΕΟ

    «Ραβασάκια» για πάνω από 355.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν ανταποκρίνονται...

    Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  https://ygeiasthemata.gr/%ce%bf-%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%af%ce%bc-2/

    ΠΑΤΡΑ: Αυξημένη ζήτηση σε συνοδούς πολυτελείας! Σε ποια διαμερίσματα πηγαίνουν και… πόσο παίρνουν την ώρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb/