Παγώνη: Μόνο το 10% όσων εμβολιάζονται έχουν συμπτώματα -Τι είπε για τις παρενέργειες

    Ημερομηνία:

    Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

    Η ίδια σημείωσε πως μόνο το 10% όσων εμβολιάζονται έχουν συμπτώματα, όπως πυρετό.

    Εξήγησε, μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι με τη χρήση αναλγητικού τα συμπτώματα θα ξεπεραστούν.

    Τα συμπτώματα ανάλογα με το εμβόλιο

    Η κα Παγώνη, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος ανάλογα με το εμβόλιο που θα κάνει.

    Για τα συμπτώματα από τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca, ανέφερε δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και κρατούν περίπου δύο 24ωρα.

    Η ίδια εξήγησε πως σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Pfizer, το 85 – 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

    Αναφερόμενη στο σκεύασμα της AstraZeneca, είπε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών.

    «Μετά όμως από 3 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λεσόρ: «Στο δρόμο τα παιδιά με βλέπουν σαν υπερήρωα, είμαι ευγνώμων στους φίλους τους Παναθηναϊκού»

    Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ στην ΓΑΔΑ με την Μπουρζούκου αυτή την στιγμή

    Την ανάρτηση έκανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός. Η Μουρτζούκου...

    Δανάη Μιχαλάκη: Η τρυφερή φωτογραφία με την 1,5 έτους κόρη της από το σαλόνι του σπιτιού τους

    Μια πολύ τρυφερή φωτογραφία με την κόρη της, Έλλη...

    Μπορεί να «φταίει» το τυρί για τους εφιάλτες; Η επιστήμη απαντά

    Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο...