Παγώνη: «Ο κορονοϊός θα μείνει, δεν θα είναι επιθετικός»

    Ημερομηνία:

    Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως ο κορονοϊός θα είναι εδώ, αλλά δεν θα είναι επιθετικός όπως είναι.

    Ερωτηθείσα πάντως για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, σημείωσε ότι η ιατρική είναι βήμα – βήμα, και θα προχωρήσουμε βάσει των μελετών.

    «Η Βόρεια Ελλάδα έχει πληρότητα 98% Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια. Είναι λίγα τα κρεβάτια» τόνισε.

    Όπως ανέφερε, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι δείκτες που ανησυχούν την ιατρική κοινότητα είναι θάνατοι και ΜΕΘ, και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

    Απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών του ΣΚΑΪ, η γιατρός διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Johnson η τρίτη δόση είναι στους 2 μήνες, με τα υπόλοιπα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) στους 3 μήνες. Οι μεταμοσχευμένοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο οπωσδήποτε, υπογράμμισε, ίσα – ίσα είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις, τις λοιμώξεις και στον ιό που είδατε την επιθετικότητά του.

    Δεν ασχολούμαστε με αντισώματα και αριθμό αντισωμάτων, κάνουμε τις δόσεις κανονικά και την τρίτη δόση επισήμανε η Ματίνα Παγώνη.

    Στις δυο ομάδες 12-15 και 15-17 ετών τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλά είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στις μητέρες να εμβολιάσουν τα παιδιά. «Οι μελέτες είναι θετικές και ασφαλείς για τα παιδιά».

    Για το εμβόλιο της γρίπης ανέφερε ότι κανονικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και μπορούν οι πολίτες να το κάνουν όποτε θέλουν, αλλά ας αφήσουν μια εβδομάδα – 10 μέρες διαφορά από τον εμβόλιο κατά της COVID να κάνουν και το εμβόλιο γρίπης. «Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα έχουμε τα περιστατικά της γρίπης να πάνε να εμβολιαστούν και για τη γρίπη» τόνισε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρήστος Ντεντόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του στο Big Brother – «Δεν ήθελα να απογοητεύσω το παιδί μου»

    Τις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του στο Big Brother έκανε ο Χρήστος...

    (ΗΧΗΤΙΚΟ) ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Η Πάτρα βρωμάει

    Καταιγιστικός ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Σβόλης. Επανέρχεται στο...

    (ΗΧΗΤΙΚΟ) Η ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

    Επίσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μετά την πυρκαγιά. Ο...

    Tουρισμός: Παραμένει κυρίαρχος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, αλλά αποδυναμώνεται σταδιακά η εικόνα του (γράφημα)

    Οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα της...