Παίρνουν πίσω τις σκέψεις για κλειστά πάρκα

    Ημερομηνία:

    Καμία σκέψη για απαγόρευση του εθίμου του χαρταετού, αλλά και απαγόρευσης εισόδου στα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους των δήμων δεν υπάρχει ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, όπως ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές στο protothema.gr. Ωστόσο, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται και την Καθαρά Δευτέρα όπως ισχύουν έως σήμερα: Μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των δήμων ή σε απόσταση κατά μέγιστο δύο χιλιομέτρων.

    Ετσι, δεν υπάρχει έστω σκέψη θεσμοθετημένης απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αντίστοιχη της Τσικνοπέμπτης την οποία οι πολίτες την πέρασαν με τις οικογένειές τους στα μπαλκόνια τους.

    Νωρίτερα, πάντως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούληςείχε δηλώσει  πως, «το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφορία: Ποιες αποδείξεις δίνουν έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

    Τη δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 για τα εισοδήματα που θα...

    Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες: Γυρίζουν την πλάτη στη ρύθμιση οφειλών μέχρι 30.000 ευρώ

    Μικρή είναι η ανταπόκριση των ασφαλισμένων (ελεύθερων επαγγελματιών και...

    Οι 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο νόμο της Κοινωνικής Αντιπαροχής

    Nόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο για την κοινωνική...

    Ασανσέρ: Η απογραφή εκτοξεύει τα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες

    Σε νέα δοκιμασία μπαίνουν οι πολυκατοικίες της χώρας, καθώς τίθεται σε εφαρμογή, έπειτα...