Παναγιωτόπουλος: «Η κυβέρνηση ‘‘ξεχνά’’ συστηματικά τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα «Άδικη η κατανομή χρηματοδότησης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» κατέθεσε με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύση Καλαματιανού, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

PHILOXENIA

Η ερώτηση αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της άδικης και άνισης κατανομής των σχεδίων βελτίωσης, από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ει βάρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), γεγονός που δημιούργησε και δημιουργεί μεγάλη δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας, διαμορφώνοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν αγρότες διαφορετικών ταχυτήτων ανάλογα με το τόπο διαμονής τους.

Στην δυσμενή αυτή αντιμετώπιση και διάκριση για την ΠΔΕ έρχεται να προστεθεί και ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός της από τα επενδυτικά σχέδια Α΄ και Β΄ κύκλου του καθεστώτος «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων», όπως επίσης και από τον Β’ Κύκλο του καθεστώτος «Μεταποίηση Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Ν. 4887/2022.

Στην ερώτηση, τέλος, τονίζεται ότι υπάρχει πλέον ένα καθεστώς άνισης κατανομής πόρων βάσει διαχωρισμών σε μόνιμα ευνοημένες από τα υπουργεία περιφέρειες και περιφέρειες δεύτερης κατηγορίας που λαμβάνουν περιορισμένες χρηματοδοτήσεις από το κράτος και ζητά από την Κυβέρνηση να αποκατασταθούν οι αδικίες της χρηματοδότησης που υφίσταται η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι σήμερα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σεβόμενοι τις  αρχές της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας,  πιστεύουμε στην ισότιμη αντιμετώπιση των περιφερειών της χώρας με βάση τα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά δεδομένα της κάθε περιφέρειας και σε μια τοπική αυτοδιοίκηση β’ βαθμού που θα διεκδικεί και θα λαμβάνει από το κεντρικό κράτος αυτά που αναλογούν στους πολίτες της.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Βενζίνη: Από 1,57 ευρώ το λίτρο πληρώνουμε 2,20 – Ποιοι πολιτικοί εκτόξευσαν τους φόρους;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-157-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%af%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-2/

Αδιέξοδο: Η διαδρομή μιας ξεχωριστής μπάντας

Θυμάμαι πως σε μια κατάληψη του λυκείου άκουγα, ναι,...

Μάγδα Σαμαρά: Πάθος για Fitness!

Η Μάγδα Σαμαρά, έχει στόχο να διακριθεί στο fitness...

Ιωάννα Γάκα: Σχέδια για πολυτελές κέντρο ευεξίας στην Ερμιονίδα – Παραθαλάσσιο «φιλέτο» και θεραπείες άνω των 10.000 ευρώ

Ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο στην Ερμιονίδα φέρεται να προετοίμαζε η Ιωάννα Γάκα πριν...