Πανελλαδικές: Παράταση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στην υποβολή δηλώσεων

Ημερομηνία:

Την παράταση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών για τις Πανελλαδικές του 2021 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

PHILOXENIA

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο οι μαθητές εντός του μήνα Μαρτίου υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, στην οποία συμπληρώνουν τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν.

Φέτος, για πρώτη φορά, η δήλωση θα γίνει νωρίτερα στην οποία οι υποψήφιοι θα καταγράψουν τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν καθώς και τα ειδικά μαθήματα, εφόσον επιθυμούν την εισαγωγή τους στις σχολές στις οποίες είναι υποχρεωτικά, όπως οι Αρχιτεκτονικές και οι ξένες φιλολογίες.

Η δήλωση θα γίνει νωρίτερα, καθώς φέτος για πρώτη φορά ξεκινάει η διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων στα σχολεία. Μέχρι πρότινος, η διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων γινόταν σε ένα ποσοστό αυτών και όχι στο σύνολό τους και συνήθως αποτελούσε μάθημα επιλογής. Οι περισσότεροι μαθητές που επιθυμούσαν την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές που ήταν υποχρεωτική η εξέταση σε ειδικό μάθημα προσέφευγαν σε φροντιστήρια.

Με την ηλεκτρονική αίτηση θα γίνει η πρώτη «χαρτογράφηση» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους υποψηφίους στη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων. Ανάλογα με τον αριθμό και τις περιοχές στις οποίες εδρεύουν οι μαθητές θα δημιουργηθούν τμήματα που δεν αφορούν μεμονωμένα την κάθε σχολική μονάδα αλλά ομάδες σχολείων.

Φέτος η υποβολή θα γίνει μέσω e-mail που θα στείλουν οι υποψήφιοι στη σχολική τους μονάδα, με τη διορία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά να ανακοινώνονται εντός των επόμενων ημερών από το υπουργείο Παιδείας.

Μία ακόμα διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι η σύμπτυξη των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας. Στην αίτηση οι μαθητές που ανήκουν σε αυτή την ομάδα προσανατολισμού θα επιλέξουν ως εξεταζόμενο μάθημα αυτό των Μαθηματικών, εφόσον θέλουν να εισαχθούν σε σχολές και τμήματα του δεύτερου επιστημονικού πεδίου και το μάθημα της Βιολογίας εφόσον επιθυμούν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα του τρίτου επιστημονικού πεδίου.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τραγωδία στον Διόνυσο: Αυτοκτόνησε ψάλτης μέσα σε κοντέινερ σε αυλή εκκλησίας

Ιερέας κάλεσε στις Αρχές αργά την Παρασκευή και ανέφερε...

Κακοδικία στην υπόθεση Λίντσεϊ Κλάνσι: «Εξαιρετικά οδυνηρή» μια νέα δίκη λέει ο πρώην σύζυγος – Παρέμβαση Τραμπ

Σε κακοδικία κατέληξε η πολύκροτη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι στη Μασαχουσέτη, η...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 5 και την Δευτέρα 7-9-2026

ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΘΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΣΟΥΛΙΑ ΕΤΩΝ 79 ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΤΟ...

Πρώτος ο Καραλής στον τελικό του Diamond League, πέρασε τα 6.12μ και πήρε το ρεκόρ αγώνων από τον απόντα Ντουπλάντις

Διαμαντένιος ο Καραλής στις Βρυξέλλες Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία...