Πανεπιστήμια: Μειώνονται σε 15 οι σχολές που θα μπορεί να δηλώσει κάποιος υποψήφιος

Ημερομηνία:

Ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών στα ΑΕΙ και όχι με διαφορετικά ψηφοδέλτια όπως  γίνεται, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

PHILOXENIA

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα Πανεπιστήμια με το νέο νόμο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Μεταξύ άλλων, ο νόμος πλαίσιο θα περιλαμβάνει ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές αλλά και για μεγαλύτερη απελευθέρωση της σύμπραξης των Πανεπιστημίων με ιδιωτικούς φορείς, όπως είπε η υπουργός στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι οι αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχουν στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών αλλά και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για ακαδημαϊκές εισαγωγές στα Πανεπιστήμια. Για να γίνει αυτό, δίνονται εξουσίες στα πανεπιστήμια να ορίζουν την ελάχιστη βάση εισόδου αλλά και να ορίζουν αυξημένο συντελεστή σε συγκεκριμένο μάθημα.

Για το κλείσιμο τμημάτων που θα είναι ολιγομελή, η Ν. Κεραμέως απάντησε ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια ανάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη και ήδη το ζήτημα των τμημάτων, είναι υπό εξέταση σε συνεργασία με την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την υπουργό  τα τμήματα είναι περίπου 460 σε όλη τη χώρα και υπάρχουν αλληλοκαλύψεις μεταξύ τμημάτων.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη δραστική μείωση του αριθμού των σχολών που θα μπορούν να δηλώνουν στα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι από το καλοκαίρι του 2022. Με το υπάρχον σύστημα και ανάλογα το επιστημονικό πεδίο ένας υποψήφιος μπορεί να δηλώσει ακόμη και 260 τμήματα. Ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 15 έως 20 προκειμένου οι επιλογές να είναι συνειδητές και να αναβαθμιστεί συνολικά το επίπεδο των σπουδών.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Μύρτιλα: 3 οφέλη των blueberries για την υγεία, σύμφωνα με ειδικό – Τι δείχνουν μελέτες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b1-3-%ce%bf%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-blueberries-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%8d%ce%bc/

Αρκάνσας: Μαθητής προπονήθηκε με δηλητηριώδες φίδι κρυμμένο στο κράνος του

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε σε προπόνηση σχολικής ποδοσφαιρικής ομάδας...

Η «Μελαία» του Παναγιώτη Φράγκου στα Καλάβρυτα ΦΩΤΟ

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά, με έντονο το στοιχείο της...

Την Κυριακή 23 Αυγούστου, το Διακοπτό υποδέχεται την Ανδρομάχη

Την Κυριακή 23 Αυγούστου, το Koursaros Beach Club υποδέχεται την Ανδρομάχη για ένα live...