Πανεπιστήμιο Πατρών: Διακρίσεις μελών του τμήματος Χημείας

Ημερομηνία:

Tο διεθνές έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The FEBS Journal (δείκτης απήχησης 5.542, h-index 204), επίσημο περιοδικό του ευρωπαϊκού οργανισμού FEBS (The Federation of European Biochemical Societies) στο πεδίο molecular life sciences, παρουσίασε συνέντευξη του καθ. Νίκου Καραμάνου (https://doi.org/10.1111/febs.15891) στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου των νέων editors του περιοδικού.

PHILOXENIA

Στη συνέντευξή του παρουσιάζονται οι ερευνητικοί στόχοι της επιστημονικής του ομάδας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές των πεδίων της Βιοχημείας, και απαντώνται ερωτήματα σχετικά με την έρευνα στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Στη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συμποσίου WOMEN+ (https://www.gynaikesplus.com), με επίκεντρο τις Ελληνίδες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), απονεμήθηκε στη Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας, κα Ζωή Πιπερίγκου, το βραβείο πρώιμης σταδιοδρομίας (early-career award) στον τομέα της Χημείας. Η κυρία Πιπερίγκου συμμετέχει ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στην ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Βιοχημείας, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ πρόσφατα έχει αναλάβει τη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων του Α’ Τομέα ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος.

Συγχαίρουμε τον Καθηγητή Ν. Καραμάνο και την Δρ. Z. Πιπερίγκου για τις διακρίσεις τους, οι οποίες αποτελούν τιμή τόσο για το Τμήμα Χημείας, όσο και για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου μας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΤΩΡΑ: Φωτιά σε φωτοβολταϊκά στο Σιμόπουλο

Πυρκαγιά σε πάρκο φωτοβολταϊκά συστήματα  στο Σιμόπουλο Ηλείας.  Επιχειρούν...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ανακάµπτουν οι πωλήσεις της φέτας ΠΟΠ

Σε µία περίοδο έντονης αναδιάταξης βρίσκεται η αγορά φέτας,...

Οι πολίτες κρίνουν και (θα) συγκρίνουν – ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

Το διήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κύλησε χωρίς...