Πανεπιστήμιο Πατρών: Επέτειος των 25 χρόνων του Τμήματος Φιλολογίας

    Ημερομηνία:

    Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., το Τμήμα Φιλολογίας γιόρτασε τα 25 χρόνια λειτουργίας του, σε ένα υπέροχο δείπνο στον κήπο του Πάρκου Ειρήνης, στο campus του Πανεπιστημίου. Στο reunion παρέστησαν ο Πρύτανης, Καθηγητής κ. Χρήστος Μπούρας, ο Κοσμήτορας της ΣΑΚΕ, Καθηγητής κ. Βασίλης Κόμης, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος και 80 περίπου απόφοιτοι του Τμήματος, που μοιράστηκαν τις «ιστορίες» τους.

    Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα οι απόφοιτες/οι μίλησαν για την πορεία τους στην επαγγελματική τους ζωή, και πόσα εφόδια οφείλουν στο Tμήμα που τους «ανέθρεψε» ως «στοργική» alma mater. Ευκαιρίες, υποστήριξη, καθοδήγηση, διεθνή προγράμματα, υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρακτική άσκηση, διασυνδέσεις Erasmus – όλα αυτά μνημονεύτηκαν και ανακλήθηκαν ως τα πρώτα εφαλτήρια για να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι απόφοιτες /οι που μίλησαν, των οποίων οι ιστορίες σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, προέρχονται από όλες τις «τάξεις» του Τμήματος, σχεδόν από το πρώτο έτος της λειτουργίας του: από το 1998 έως το 2014, και καλύπτουν από καθηγητικές θέσεις σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έως θέσεις στελεχών οργανισμών και εταιρειών.

    Οι ομιλήτριες/ομιλητές με τη σειρά που μίλησαν ήταν οι εξής: Ματίνα Παρασκευά (2003), Λαμπρινή Λουρίδα (2011), Γεωργία Μοσχόβου (2011), Κατερίνα Ντότσικα (2009), Ράνια Καραχάλιου (2000), Βαγγέλης Κατσαρέλης (2009), Βασίλης Νταής (2012), Ακριβή Τσιγάρα (2014), Ανδρέας Αντωνόπουλος (1999), και Στέλλα Μπομποτσιάρη (1998). Το Τμήμα Φιλολογίας οφείλει ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλες/όλους που ήταν εκεί, ωστόσο ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει στον Πρύτανη του ΠΠ για τη γενναιόδωρη υποστήριξή του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6-7-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ & ΓΙΑΓΙΑ ΗΡΑ χήρα ΖΑΧ. ΚΑΚΙΟΥ ΤΟ...

    Προμηθέας: Επίσημα παίκτης των “πορτοκαλί” ο Πόλι Πόλικαπ

    Ενίσχυση στη γραμμή των ψηλών για το σύνολο του Προμηθέα με...

    Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών παρούσα στη Ναυτική Εβδομάδα – ΦΩΤΟ

    Σέ συνεργασία τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, τοῦ Ναυτικοῦ Σταθμοῦ Ἰονίου...

    Καιρός: Θα “βράσει” η Πάτρα από σήμερα – Ξεκινά καύσωνας με 40άρια και δυνατούς ανέμους

    Θα “βράσει” κυριολεκτικά η Πάτρα σήμερα Σάββατο, καθώς ξεκινά...