Πανεπιστήμιο Πατρών: Στη 2η θέση βιωσιμότητας μεταξύ 10 ελληνικών και στην 394η μεταξύ 1.751 παγκοσμίως

    Ημερομηνία:

    Τη 2η θέση μεταξύ 10 ελληνικών πανεπιστημίων και την 394η μεταξύ 1.751 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων παγκοσμίως κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρόσφατη αξιολόγηση βιωσιμότητας κατά την οποία βαθμολογήθηκαν δείκτες περιβαλλοντικής έρευνας, υγείας και ευεξίας και διακυβέρνησης.

    Φλίγκος
    Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως σημειώνεται από την πρυτανική αρχή, πιστό στη στρατηγική του στόχευση για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, συνεχίζει να επιτυγχάνει καλές επιδόσεις σε δείκτες οι οποίοι αναφέρονται στις διαστάσεις περιβάλλον, κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG).
    ICECAP

    Η πρόσφατη δημοσίευση της κατάταξης QS World University Rankings: Sustainability, στην οποία το ίδρυμα συμμετέχει από την έναρξή της και για 3η συνεχόμενη χρονιά, βρίσκει το Πανεπιστήμιο Πατρών στη 2η θέση μεταξύ 10 ελληνικών πανεπιστημίων, εμφανίζοντας ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στους δείκτες περιβαλλοντικής έρευνας, υγείας και ευεξίας, και διακυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμια επίπεδο, το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται σε όλες τις απεικονίσεις χαρτογράφησης των τριών διαστάσεων των δεικτών ESG, στο πάνω δεξιά τεταρτημόριο. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέλαβε την 394η θέση σε 1.751 ιδρύματα παγκοσμίως (ανήκει στο 22,5%) και την 177η θέση μεταξύ 563 ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

    Χρήστος Μπούρας

    Η «Πελοπόνησος» ρώτησε τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα, πώς αποτυπώνεται η βαθμολογία αυτή στην καθημερινότητα του Πανεπιστημίου ο οποίος μας απάντησε: «Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι έχουμε μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από 20%. Υποστηρίζουμε την αειφορία που σημαίνει ότι έχουμε μειώσει τη χρήση χαρτιού σε πολύ μεγάλο ποσοστό και γινόμαστε ένα πράσινο πανεπιστήμιο. Σημαντικός δείκτης είναι επίσης η διαχείριση των λυμάτων η οποία γίνεται σε πλαίσιο με όλες τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η ιστορία της Αν με το… “στάσου μύγδαλα”

    Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1949 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας....

    Ενδοαντίληψη: Μαθαίνοντας να ακούμε το σώμα μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84/

    Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πίτσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%af/

    Πως είναι να υπηρετείς στην Ελβετική Φρουρά του Πάπα

    Ήταν τέλη του 15ου αιώνα. Οι Ελβετοί μισθοφόροι είχαν...