Ανακαλύψτε την απλή συνταγή του Βρετανού σεφ Matt Tebbutt για λαχταριστά μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
- 4 μεσαία ασπράδια αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 550 γρ. άχνη ζάχαρη (+ επιπλέον για πασπάλισμα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 550 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα.
- Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με άχνη ζάχαρη. Αδειάστε το μείγμα και πλάστε το σε σχήμα λουκάνικου. Τυλίξτε το με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες πάχους 2 εκατοστών. Πλάστε κάθε φέτα σε μπαλάκι.
- Τοποθετήστε τα μπαλάκια στα ταψιά με λαδόκολλα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε με λίγο αμύγδαλο φιλέ πάνω από κάθε μπισκότο.
- Πιέστε απαλά για να κολλήσουν τα αμύγδαλα και να πλατύνουν ελαφρώς τα μπισκότα.
- Ψήστε τα μπισκότα σε δόσεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

