Πανεύκολη συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη – Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο

    Ημερομηνία:

    Ανακαλύψτε την απλή συνταγή του Βρετανού σεφ Matt Tebbutt για λαχταριστά μπισκότα αμυγδάλου χωρίς γλουτένη. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

    Υλικά 

    • 4 μεσαία ασπράδια αυγών
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
    • 550 γρ. άχνη ζάχαρη (+ επιπλέον για πασπάλισμα)
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 550 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
    • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

    Οδηγίες

    1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα.
    2. Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με άχνη ζάχαρη. Αδειάστε το μείγμα και πλάστε το σε σχήμα λουκάνικου. Τυλίξτε το με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
    3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
    4. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, κόψτε το σε φέτες πάχους 2 εκατοστών. Πλάστε κάθε φέτα σε μπαλάκι.
    5. Τοποθετήστε τα μπαλάκια στα ταψιά με λαδόκολλα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε με λίγο αμύγδαλο φιλέ πάνω από κάθε μπισκότο.
    6. Πιέστε απαλά για να κολλήσουν τα αμύγδαλα και να πλατύνουν ελαφρώς τα μπισκότα.
    7. Ψήστε τα μπισκότα σε δόσεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο 2,2% η ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του 2025

    Στο 2,2% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ σε βασική...

    Η ισπανική συνταγή για τη μετανάστευση

    Πώς η Μαδρίτη πέτυχε να τονώσει την οικονομία της...

    Συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες με φέτα και μυρωδικά

    Ποιος είπε ότι οι λουκουμάδες βγαίνουν μόνο σε γλυκιά έκδοση; Οι αλμυροί λουκουμάδες αποτελούν...