Πανεύκολη συνταγή για τηγανητό σολομό με λεμόνι και σκόρδο – Μία γευστική επιλογή για καθημερινό γεύμα

    Ημερομηνία:

    Αυτή η συνταγή για τηγανητό σολομό με λεμόνι και σκόρδο προσφέρει μια απλή αλλά γευστική επιλογή για ένα καθημερινό ή εορταστικό γεύμα. Η κρούστα του σολομού γίνεται τραγανή και αφαιρείται εύκολα αν τον προτιμάτε χωρίς πέτσα.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 4 φιλέτα σολομού με πέτσα (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα)
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεμονοπίπερο
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
    • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός, κρεμμυδάκι ή και δυόσμος
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
    • Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και λεμονοπίπερο.
    2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γυαλίσει. Προσθέστε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω.
    3. Πιέστε ελαφρά τα φιλέτα με μια σπάτουλα για να κολλήσουν στο τηγάνι για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Αφήστε τη σπάτουλα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η πέτσα να ξεκολλήσει εύκολα από το τηγάνι και τα άκρα του ψαριού να είναι αδιαφανή, 3 έως 4 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή και γυρίστε το σολομό.
    4. Προσθέστε το σκόρδο και το βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι ένα θερμόμετρο μαγειρικής που να τοποθετηθεί στο πιο παχύ σημείο να δείξει 63°C, για 2 έως 4 λεπτά, περιστρέφοντας το βούτυρο στο τηγάνι περιστασιακά. Αφαιρέστε και πετάξτε τη σκελίδα σκόρδου.
    5. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα βότανα και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εσείς ξέρετε το μυστικό να κόβετε κρεμμύδι δίχως δάκρυα;

    Αν χρησιμοποιείτε πολλά κρεμμύδια στο μαγείρεμα, τότε σίγουρα θα...

    Lou Reed: 10 ατάκες από τον άντρα που είχε σαν Θεό το rock ‘n’ roll

    Ο Lewis Allen “Lou” Reed γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου...

    Από αυτά τα 25 πανεπιστήμια αποφοιτούν οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

    Ο τεχνολογικός κόσμος έχει πλημμυρίσει από απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων. Πολλοί...

    Γιατί ένα ζευγάρι δεν καταφέρνει να τελειώσει μαζί μια συζήτηση – Τι κρύβει ο ένας από τον άλλον

    Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε τυπικές συζητήσεις που θα...