Πάνω από 10% αύξηση στις αφίξεις στη Δυτική Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Με ρυθμούς ρεκόρ κινούνται οι αεροπορικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου στην Ελλάδα καταγράφοντας άνοδο 8% ή 1,4 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τις 18,9 εκατομμύρια.

    Ειδικότερα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα Περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθαν σε 13,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σύγκριση με το 2023.
    Σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα οι αφίξεις ανήλθαν σε 167 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2023. Στην Κρήτη, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3%, στα Δωδεκάνησα ανήλθαν σε 3,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 10,6%, στα Ιόνια Νησιά καταγράφηκε αύξηση κατά 5,2%, με συνολικά 2,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.
    Αντίθετα, στις Κυκλάδες σημειώθηκαν 1 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας μείωση 1,0% .
    Εστιάζοντας στον πλέον καυτό μήνα για τις τουριστικές αφίξεις, που δεν είναι άλλος από τον Αύγουστο, καταγράφηκαν 4,5 εκατ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, πάντα σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο που εκδίδει το ΙΝΣΕΤΕ.
    Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι αύξηση κατέγραψαν όλες σχεδόν οι γεωγραφικές ενότητες την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2024, με εξαίρεση τις Κυκλάδες.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδικός τουρισμός έχει ανακάμψει πλήρως, καθώς στο εξεταζόμενο οκτάμηνο καταγράφηκαν 8,8 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,0% ή επιπλέον 1,1 εκατ. αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.
    Σε ό,τι αφορά τέλος τις ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, αυτές κατέγραψαν άνοδο κατά 5,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 10.953 εκατ. ευρώ, πάντα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop