Πάνω από 30.000 δικαιούχοι θα βρουν κατοικία με το «Σπίτι μου 1 & 2»

    Ημερομηνία:

    Σε 7.123 ανέρχεται ο αριθμός των δανείων ύψους 685 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί έως σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», ενώ σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Νίκο Παπαθανάση, και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, τα δάνεια θα φτάσουν τα 9.155 έως το τέλος του έτους και ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. Μαζί με το «Σπιτι μου 2», ύψους 2,4 δισ ευρώ τα δάνεια θα φτάσουν σε 30.000 δικαιούχοι.

    Στόχος είναι, όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, είναι να ενισχυθεί το στεγαστικό. «Απευθυνόμαστε στους νέους, σε αυτούς που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Οι ανακοινώσεις δεν είναι η αρχή αλλά η συνέχεια των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Όπως τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η Ελλάδα έχει μπει στην ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών, όπου η έλλειψη στέγης πιέζει τις οικογένειες. «Οι αιτίες είναι πολλές και η κυβέρνησή μας καλείται να δώσει λύση. Οι πρώτες μας παρεμβάσεις ξεκίνησαν από το 2019», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

    Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Σπίτι Ι», όπου έχει γίνει εκταμίευση 7.123 δανείων. Στο ερώτημα σε ποιους αναφέρονται αυτά τα προγράμματα, τόνισε ότι το 67% των δανείων έχει δοθεί σε άτομα που δηλώνουν εισόδημα από 12.000 έως 24.000 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Ηράκλειος Άθλος 2025

    Με τίτλο «Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Ηράκλειος Άθλος 2025», το ...

    Πάτρα: Παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου για το σύστημα IRIS

    Ο Εμπορικός Σύλλογος, σε συνεχή συνεργασία με την Ομοσπονδία...

    Το μετέωρο βήμα του Μητσοτάκη – Νόμος-πυρίτιδα ή επικοινωνιακό φιάσκο; – Σύγκρουση με την κοινωνία ή παραδοχή πολιτικής απάτης;

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, αν. Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Η...

    Εντατικοποιούνται οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

    Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε πολλές περιοχές...