Πάνω από 3000 μεταβιβάσεις ακινήτων στην Αχαϊα των πρώτο τετράμηνο

    Ημερομηνία:

    Στα συμβολαιογραφεία έχουν οδηγήσει πολλούς φορολογούμενους οι ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για μετά το καλοκαίρι.

    Οι νέες τιμές ζώνης που θα αποφασιστούν σύντομα, αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών  στους φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα και στα έξοδα σύνταξης των νέων συμβολαίων.

    Για τον λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται έντονη κινητικότητα στην κτηματαγορά της Πάτρας, με τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων να έχουν επιταχυνθεί, μετά τη βουτιά που σημείωσαν το 2020, όταν ξέσπασε το τσουνάμι της πανδημίας.

    Καθημερινά έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο Πάτρας σχηματίζονται ουρές πολιτών, ενώ τα Τμήματα Περιουσίας των δύο ΔΟΥ της Πάτρας δεν σταματούν να δέχονται πράξεις μεταβιβάσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα ξεπερνούν τις 3000.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεγάλη γιορτή κρασιού στα Λουσικά – Το Σάββατο 30 Αυγούστου

    Για 16η συνεχόμενη χρονιά, τα Λουσικά Αχαΐας φορούν τα...

    Πώς η Δύση θωρακίζει το Κίεβο: «Ατσαλένιος Σκαντζόχοιρος»

    Το όνομα έχει αναφερθεί πολλές φορές ανεπίσημα στη διάρκεια...

    Ντορέττα Παπαδημητρίου και Γιώργος Γεροντιδάκης σε εικόνες από το χλιδάτο ξενοδοχείο που μένουν στις διακοπές τους

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης βρίσκονται σε σχέση τους τελευταίους μήνες...