Πάνω από τα 2 ευρώ ανά λίτρο η βενζίνη και σε πρατήρια της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Με την τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της Πάτρας να αγγίζει τα 2 ευρώ / λίτρο – και σε κάποιες περιπτώσεις να την έχει υπερβεί – εύλογη είναι η ανησυχία των πολιτών για το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα, ειδικά καθώς πλησιάζει το Πάσχα και πολλοί είναι αυτοί που θα μετακινηθούν «εκτός έδρας».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση, σε περίπτωση αύριο το πρωί η διεθνής τιμή του πετρελαίου θα είναι αυξημένη, (εξαιτίας του χτυπήματος του Ισραήλ στο Ιράν), θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τις ημέρες του Πάσχα θα είναι εμφανώς ακριβότερη σε σχέση με σήμερα η βενζίνη στη χώρα μας.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που στις 22 Απριλίου τα χρηματιστήρια ξεκινήσουν με αυξημένη την τιμή του μπρεντ και του αργού πετρελαίου κατά 3% (κάτι που συνέβη και την Παρασκευή 19 Απριλίου), δεν αποκλείεται το Πάσχα η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα να φτάσει ακόμα και τα 2,10 ευρώ ανά λίτρο από 1,99 ευρώ/λίτρο που βρίσκεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας η τιμή της βενζίνης θα βρίσκεται στα 2,07-2,08 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα «σκαρφαλώσει» ακόμα και στα 2,40 ευρώ το λίτρο! Στην αντίθετη περίπτωση, εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση της τιμής, τις ημέρες του Πάσχα.
    «Υπάρχουν περιοχές της χώρας, όπου οι κάτοικοι δε βλέπουν ακριβότερη βενζίνη μόνο τις ημέρες του Πάσχα και την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Εκεί οι άνθρωποι όλο το χρόνο πληρώνουν βενζίνη με τιμή αρκετά πάνω από τα δύο ευρώ το λίτρο. Σε αυτές τις περιοχές η τιμή της βενζίνης σήμερα κυμαίνεται από 2,18 έως 2,25 ευρώ το λίτρο. Σε όλη τη χώρα η μέση τιμή της σήμερα βρίσκεται στα 1,99 ευρώ το λίτρο. Προφανώς και δεν είναι φτηνή η βενζίνη. Ακόμα και στα 1,70 ευρώ το λίτρο να πέσει η αξία της, πάλι θα είναι πανάκριβη για την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Δυστυχώς, ότι και να γίνει, η χώρα μας δε χάνει το… χάλκινο μετάλλιο στην Ευρώπη στην τιμή της βενζίνης. Αυτό συμβαίνει, διότι από το 2012 αποφασίστηκε να επιβληθούν στην Ελλάδα πολύ υψηλοί ειδικοί φόροι κατανάλωσης», αναφέρει ο κ. Κιούσης.
    Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ προκαλώντας έκπληξη στις αγορές, ωστόσο στην Ελλάδα οι καταναλωτές πληρώνουν ολοένα και ακριβότερα τις τιμές των καυσίμων κίνησης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμόλυβδη ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο σε ολοένα και περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ στις Κυκλάδες αγγίζει φτάνει ακόμα και πάνω από τα 2,3 ευρώ. Ένας από τους λόγους που ωθούν προς τα πάνω τις τιμές των καυσίμων είναι και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ

    Έτοιμος να κινηθεί νομικά δηλώνει ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός...

    Οδυνηρή ήττα του Προμηθέα στη Λιθουανία

    Απότομη προσγείωση πραγματοποίησε ο Προμηθέας Πατρών στη Λιθουανία, με τη Ρίτας να κάνει...

    Σεξ: Ποιο είναι το μέγεθος που μετράει και πώς να το προσεγγίσετε

    Στο αιώνιο δίλημμα «μέγεθος ή τεχνική» και το διαχρονικό ερώτημα αν το...

    Αρχαίοι νομάδες πολεμιστές πριν από 2.000 χρόνια έφτιαχναν φαρέτρες από το δέρμα των εχθρών τους

    Η ιστορία των αρχαίων Σκύθων ως τρομακτικών πολεμιστών χρονολογείται...