Πανσέτες ψητές με ψητές πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
      • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
      • 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
      • 1 κουτ. σούπας μέλι
      • λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
      • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
      • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

    Για τις πατάτες

    • 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
    • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
    • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • λίγη πάπρικα
    • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
    Φλίγκος

    Βήμα 1

    Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

    Βήμα 2

    Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Τα χάλια στην παιδική χαρά της Παραλίας Πατρών (Εργατικές Κατοικίες)

    Η φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστρια είναι από την...

    ΠΑΤΡΑ: Η ψυχιατρική στο Ρίο και… τα χάλια της

    Με αφορμή το ρεπορτάζ  για την κατάσταση στο Νοσοκομείο...

    ΠΑΤΡΑ: Προβληματικό το στέγαστρο στην Πλαζ

    Προβληματικό το στέγαστρο στην Πλαζ, όπως παραδέχτηκε και ο...

    ΠΑΤΡΑ: Γιατί δεν γίνεται ούτε ένα χειρουργείο σε ιδιωτικό Νοσοκομείο; Υπόθεση… μυστήριο!

    Τι μάθαμε; Πώς ενώ υπήρχαν παράπονα από Νοσοκομεία για...