Πανσέτες ψητές με ψητές πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
      • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
      • 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
      • 1 κουτ. σούπας μέλι
      • λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
      • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
      • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

    Για τις πατάτες

    • 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
    • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
    • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • λίγη πάπρικα
    • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
    ICECAP

    Βήμα 1

    Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

    Βήμα 2

    Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες του κόσμου σήμερα

    Η τέχνη δεν είναι μόνο έκφραση και δημιουργία αλλά...

    Το Δημόσιο αξιοποιεί τα κατασχεμένα από το έγκλημα

    Ακίνητα, μετρητά, κοσμήματα, πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη που έχουν κατασχεθεί από...

    H Ελλάδα στον χάρτη των κρίσιμων πρώτων υλών και των «περίεργων» μετάλλων

    Οι υψηλοί προσκεκλημένοι που φτάνουν τελευταία στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον...

    Η Μαρία Μενούνος γιόρτασε το Πάσχα… αλά ελληνικά – Δείτε το βίντεο

    Η Μαρία Μενούνος γιόρτασε το Πάσχα τηρώντας τα ελληνικά έθιμα και...