Πανσέτες ψητές με ψητές πατάτες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
      • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
      • 2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
      • 1 κουτ. σούπας μέλι
      • λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
      • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
      • 1 πρέζα ρίγανη ξερή

    Για τις πατάτες

    • 10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους
    • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
    • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • λίγη πάπρικα
    • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

    Βήμα 1

    Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

    Βήμα 2

    Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς βγήκε το τραγούδι ο Γιάννης ο φονιάς παιδί μιας Πατρινιάς – Η αληθινή ιστορία

    «Καλοκαίρι του '74 φτάνω στην Αθήνα. Ψάχνω για δουλειά. Ανεβαίνοντας...

    Έξυπνα ρολόγια: Το μέλλον της υγείας και η αμηχανία των γιατρών

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ad%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1/

    Βουλή: Δεν αποκλείουν αιφνιδιασμό με τον εκλογικό νόμο

    Καμπανάκια χτυπούν στην αντιπολίτευση με αφορμή τη συζήτηση που...