Παντζάρια ζελέ: Δροσιά και χρώμα στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου

    Ημερομηνία:

    Τα παντζάρια είναι κλασικό συνοδευτικό, στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

    Αυτή η συνταγή, δίνει πολλή φρεσκάδα αλλά και εντυπωσιακό χρώμα και δροσίζει τη γεύση μας από τον τηγανητό μπακαλιάρο και τη μερακλήδικη σκορδαλιά.

    Αν το τραπέζι σας, είναι πιο επίσημο, μπορείτε να παγώσετε το ζελέ με τα παντζάρια σε ατομικά φορμάκια και να το σερβίρετε, στο ατομικό πιάτο της σαλάτας, του κάθε καλεσμένου.

    Διαφορετικά, το τοποθετείτε στη μεσαία στρογγυλή φόρμα του κέικ και το σερβίρετε σε πιατέλα, στο κέντρο του τραπεζιού.

    Tip: μην πετάξετε τα χόρτα από τα παντζάρια, τα οποία τρώγονται εξαιρετικά με λάδι και ξύδι, ως σαλάτα.

    Υλικά:

    GLEARNET
    • 1 1/2 κιλό παντζάρια (τους βολβούς)
    • 1 πακέτο ζελέ κεράσι
    • 1/2 – 3/4 φλ. ξύδι
    • 1 1/2 ποτήρι ζουμί από αυτό όπου βράσαμε τα παντζάρια

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια και τα φύλλα τους, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

    Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και τους κόβουμε μικρά κυβάκια.

    Διαλύουμε το ζελέ σ’ ένα ποτήρι από το ζεστό ζουμί όπου βράσαμε τα παντζάρια και προσθέτουμε το ξύδι.

    Βάζουμε τα κομμένα παντζάρια σε φόρμα μετρίου μεγέθους, όπου ρίχνουμε το ζουμί με το ζελέ, και τη βάζουμε στο ψυγείο.

    Όταν πήξει καλά, ξεφορμάρουμε το ζελέ σε πιατέλα.

    Για να ξεφορμάρουμε το ζελέ, ή τα ατομικά ζελεδάκια, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε καυτό νερό και αμέσως ξεφορμάρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η αγορά στην Ευρώπη μεγαλώνει πιο αργά από το αναμενόμενο

    Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2025, οι ταξινομήσεις...

    Γιατί η κλασική Coca‑Cola βυθίζεται στο νερό, ενώ το κουτάκι της Diet Coke επιπλέει;

    Δύο κουτάκια Diet Coke και Coca Cola είναι δυο...

    Ζαγοροχώρια: Γιατί αυτό το πουρνάρι 650 ετών είναι ξεχωριστό

    Όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου στην Ήπειρο και συγκεκριμένη...