Παντζαροσαλάτα: Δροσερή, γλυκιά και τραγανή

    Ημερομηνία:

    Τα παντζάρια είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και η παντζαροσαλάτα, είναι πάντα μια καλή ιδέα για την αξιοποίησή τους.

    Αυτή η σαλάτα, που μπορεί να μείνει για αρκετές μέρες στο ψυγείο, ταιριάζει και με ψάρια ή ψαρικά, αλλά και με κρέας.

    Tip: αν θέλουμε, η σαλάτα μας να έχει πιο καλή εμφάνιση, θα τρίψουμε τα βασικά υλικά στον χοντρό τρίφτη και δεν θα τα βάλουμε σε κομμάτια, που δίνουν μια, πιο ρουστίκ, αίσθηση.

    Tip 2: λίγη πατζαροσαλάτα, σε όμορφο σχήμα, στο πιάτο, με καπνιστό ψάρι, είναι υπέροχη ιδέα για ορεκτικό, σε ένα καθιστό δείπνο.

    Υλικά:

    • 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
    • 1 πράσινο μήλο
    • 50 γρ. καρύδια
    • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 50 γρ. μαγιονέζα
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 2 κ.σ. ξίδι
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση: 

    Πολτοποιούμε το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Κόβουμε τα παντζάρια σε μεγάλους κύβους και το μήλο σε μικρούς, χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ρίχνουμε όλα στο μπολ με τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε έστω για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...