ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: Δείτε γιατί ήταν μία μεγάλη προσωπικότητα

    Ημερομηνία:

    Το κείμενο ανήκει στον John Migas
    Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος που γεννήθηκε με το κοσμικό όνομα Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, παιδί Ιταλών προλετάριων μεταναστών στην Αργεντινή.
    Πριν μπει στο εκκλησιαστικό σώμα ακολούθησε το δρόμο της εργασίας και της βιοπάλης
    Επέλεξε το όνομα Φραγκισκος που ήταν άγιος των φτωχών, προκειμένου ως Άγιος Πατέρας των Καθολικών να δώσει έμφαση στην βοήθεια και στην αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τους κολασμένους όλης της γης.
    Έκανε συχνές αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τη γενοκτονία στη Γάζα, στεκόμενος στο πλευρό του Παλαιστινιακου Λαού αλλά και ενάντια στον αντισημιτισμό, ο Φραγκίσκος επανέλαβε αμέτρητες φορές ότι «ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα και κανείς δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνά».
    Έστειλε μήνυμα αποδοχής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μίλησε για την άνευ όρων αγάπη. «Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα», δήλωσε στο Associated Press το 2023, προτρέποντας να μπει τέλος στους αστικούς νόμους που το ποινικοποιούν.
    Ο Φραγκίσκος άλλαξε τη θέση της εκκλησίας για τη θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση.
    Δήλωσε επίσης ότι η κατοχή πυρηνικών όπλων, όχι μόνο η χρήση τους, είναι «ανήθικη».
    Στήριξε με δύναμη τους λαούς της λατινικής Αμερικής συνεχίζοντας το πνεύμα Θεολογίας της απελευθέρωσης.
    Στην 18η αποστολή του διασωστικου πλοίου Mare Jonio, που συμμετείχε και ο σύντροφος μας Ιάσωνας Αποστολοπουλος, είχε στείλει τις ευχές του ενώ είχε παραπέμψει τους δημοσιογράφους να καταγράφουν τι γίνεται στην μεσόγειο θάλασσα.
    Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Nappuccino: Αυτή η νέα τάση που αλλάζει τον ύπνο μας

    Σε μια εποχή που μας θέλει συνεχώς σε εγρήγορση,...

    Nαστάζια Μητροπούλου: Τα πάντα ΟΛΑ άλλαξαν για το κορίτσι του Θέμου!

    Εχοντας αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα που βίωσε, η Ναστάζια...

    Οι 10 κορυφαίοι εφοπλιστές που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ξηρού φορτίου το 2025 – Ηγετική η παρουσία της Ελλάδας

    Από το σιδηρομετάλλευμα και τον άνθρακα έως τα δημητριακά και τα λιπάσματα, η ναυτιλία...

    Η Ελληνίδα μάνα και το σπιτικό φαγητό από το ’50 έως σήμερα

    Η εικόνα μιας μητέρας που κυνηγάει το μικρό της...