flamis.gr

Παππάς: Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα για τη διάτρητη και προσβλητική πρόταση της ΝΔ

Περήφανος που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής με αφορμή «τη διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της συζήτησης συζήτησης της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016. «Κινείστε εναντίον μου για μία διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε, αλλά εισέπραξε», είπε ακόμη ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Υποστήριξε ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, επισήμανε ότι η ΝΔ υιοθετεί μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους, αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, και τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων και υπογράμμισε ότι ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια, ενώ σημείωσε ότι τα τρία εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό».

Για τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4339) για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι δεν είναι αντισυνταγματικός όπως ακούγεται σημειώνοντας ότι τα κανάλια λειτουργούν επί της παρούσης με βάση αυτόν τον νόμο και κάλεσες τη ΝΔ, εάν όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ισχύουν και σήμερα «γιατί δεν τον καταργείτε; Γιατί δεν πάτε τα κανάλια σε 24 από αύριο, όπως είχατε πει;».

 

Όσο για την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (για τον αριθμό των καναλιών), που «συκοφαντήσατε» -όπως είπε- καταλόγισε υποκρισία στη νυν κυβέρνηση καθώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έδωσε επτά υποτροφίες σε παιδιά να σπουδάσουν εκεί. Ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ιστορικό του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε χαρακτηριστικά ότι «εάν θέλαμε τόσο πολύ να δώσουμε κανάλι στον κύριο, θα μπορούσαμε να δεχθούμε την αρχική λύση που μας πρότειναν οι καναλάρχες, δηλαδή να μη γίνει κανένας διαγωνισμός και να υπάρξει ένα χαμηλό τίμημα 5-7 εκατ. για τον καθένα», ενώ σημείωσε ακόμα ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν μέτοχος της GPO του κ. Θεοδωρικάκου ο οποίος ήταν σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς είπε ότι «σύντομα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για όσα κάνετε αυτή τη στιγμή […] Μας κατηγορείτε για μια υπόθεση, που το δημόσιο είχε όφελος 200 εκατ. από φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων και, εάν δεν συνεχίσετε να απαλλάσσετε τα κανάλια από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλα 250 εκατ.».

«Το Δημόσιο δεν έχασε λεφτά από τον διαγωνισμό μας αλλά έχασε στις απευθείας αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, στην Τράπεζα Πειραιώς που ετοιμάζετε μεγάλη ληστεία σε βάρος του Δημοσίου, στο ξεπούλημα του Ερημίτη, στη σκοτεινή σύμβαση με την Palanir, στην παράδοση δεδομένων και μεταδεδομένων στη Cisco» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και κατέληξε: «Όταν μιλάτε για την παράταξη μας πρέπει να προσέχετε. Έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, και η ώρα που θα πληρώστε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας, πλησιάζει».

Comments are closed.