Η συνταγή για ζυμαρικά ζίτι προέρχεται από την οικογένεια που βρίσκεται πίσω από το διάσημο εστιατόριο Don Alfonso, το οποίο έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή με μια μοντέρνα προσέγγιση, που συνδυάζει απλά υλικά με φαντασία και υψηλή ποιότητα, ακολουθώντας τις αυθεντικές παραδόσεις της ιταλικής κουζίνας.
Το πιο ανεπίσημο Casa Don Alfonso, που άνοιξε το 2021 στο Σεντ Λούις, θα προσφέρει παραδοσιακές συνταγές όπως αυτή την κλασική επιλογή για το Κυριακάτικο γεύμα.
“Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά πιάτα, αλλά οι συνταγές τους πιθανότατα έχουν αλλάξει με τα χρόνια”, εξηγεί. “Εμείς θα παρουσιάσουμε τις πραγματικές συνταγές—τις 100% αυθεντικές εκδοχές. Αυτά είναι τα είδη των πιάτων που θα έτρωγα όταν πήγαινα στη γιαγιά μου για το Κυριακάτικο γεύμα”.
Ανάμεσα στα πιάτα που θα περιλαμβάνονται στο μενού θα είναι πιάτα όπως το ψάρι Καρτότσιο, κλασικά ψημένα προϊόντα της Νάπολης, μια σούπα “νεότητας” και Ziti της Γιαγιάς. Εδώ, ο Iaccarino μοιράζεται τη συνταγή για το τελευταίο πιάτο, ένα σχετικά απλό ζυμαρικό που αναδεικνύει τα ιταλικά υλικά και, με τις γεύσεις του, σας μεταφέρει στην ακτή του Σορέντο.
Συνταγή για ζυμαρικά ζιτί με συνταγή από την γιαγιά του Casa Don Alfonso
Υλικά:
- 225 γρ. ξηρά ζυμαρικά ζιτί
- ¼ φλιτζανιού μαϊντανό, συν λίγο για γαρνίρισμα
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
- 4 φιλέτα αντσούγιας σε ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 20 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρουτόν (περίπου 1/2 ίντσας)
- Θαλασσινό αλάτι
Μέθοδος:
- Ρίξτε τα ζυμαρικά ζιτί σε βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (για περίπου 7 λεπτά).
- Κρατήστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και προσθέστε τα σκόρδα.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μετά αφαιρέστε τα σκόρδα από το τηγάνι.
- Προσθέστε τις αντζούγιες και λιώστε τα φιλέτα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αν χρειαστεί.
- Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τις νιφάδες τσίλι και συνεχίστε να λιώσετε τα φιλέτα.
- Προσθέστε τα ντοματίνια, αλάτι (ανάλογα με τη γεύση) και λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
- Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κρουτόν.
- Ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε.