Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας

    Ημερομηνία:

    Την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του Μητροπολίτη κοινοποίησε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο ποιμενάρχης Ηλείας κ.κ Γερμανός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τη γνωστοποίησε και στο περιβάλλον του.

    Για την τύχη της παραίτησής του που έχει ήδη στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος θα αποφασίσει 2 με 3 Σεπτέμβρη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της με αφορμή την έναρξη της 166ης Συνοδικής περιόδου.

    Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, μετά από την έγκριση των παραίτησής του από τους 12 Μητροπολίτες που αποτελείται η Δ.Ι.Σ. θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η Μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας). Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η Ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για κάθε μία.

    GLEARNET

    Παράκλησή του να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος

    Με βάση τις ίδιες πηγές, στην σχετική αίτηση της παραίτησής του εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκλησή του του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός ώστε να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που είναι ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια.

    Όμως η καθοριστική απόφαση για τον ποιος θα τον διαδεχθεί ανήκει στην Ιεραρχία της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως για την επιλογή αυτή ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει αντίθετη άποψη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι βαρβαρότητες των Λατίνων σταυροφόρων μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204)

    Στις 13 Απριλίου 1204 ημέρα Τρίτη έγινε η άλωση...

    Πόλεις στον ουρανό: Οι 15 πρωτεύουσες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

    Μοναδικές τοποθεσίες σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Οι πόλεις...

    Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα: Πότε μπαίνουν σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι

    Σε φάση πλήρους υλοποίησης εισέρχεται το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα....

    Δημόσιο: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βάλει «φρένο» σε ουρές και ρουσφέτια

    Με έργα-ορόσημα, διεθνείς συνεργασίες και στρατηγικές επενδύσεις, η Ελλάδα...