Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

    Ημερομηνία:

    Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να επιβεβαιώνει την είδηση αυτή, με την ακόλουθη ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Άνθιμος υπέβαλε χθες την παραίτησή του.

    proliptikes

    Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολής αναφέρει:

    «Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».

    Όπως αναφέρει το voria.gr, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα απομακρυνθεί για λόγους υγείας, κάτι που φαίνεται να επιθυμούσε και ο ίδιος, καθώς λόγω και της προχωρημένης ηλικίας του δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την πρόσληψη έντεκα ατόμων στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

    Στην πρόσληψη έντεκα ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου...

    Ο Θέμης Μπάκας ομιλητής σε εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατίας για τη στεγαστική κρίση

    Ο Θέμης Μπάκας, με την ιδιότητα του οικονομικού αναλυτή,...

    Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ιωάννη...

    Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος

    Την παραπομπή του απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο...