Παραπλανητικά SMS σε ασφαλισμένους – Προσοχή εφιστά ο ΕΟΠΥΥ

    Ημερομηνία:

    Την προσοχή των ασφαλισμένων σχετικά με τυχόν παραπλανητικά sms που αποστέλλονται στο κινητό με το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) εφιστά ο Οργανισμός.

    Φλίγκος

    Σε συνέχεια ανάλογης ενημέρωσης από τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει εκ νέου τους ασφαλισμένους για μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορεί να ζητούν προσωπικούς κωδικούς, όπως κωδικούς taxisnet.
    Ο Οργανισμός ενημερώνει ότι επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/. Αντίθετα, η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index. Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ κοινοποιεί σχετική εικόνα.

    ICECAP
    Eopyy_plasti_selida

     

    Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.
    «Ωστόσο εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: Εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

    Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Τονίζει, επίσης, ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ό.κ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΜΕΘ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Γιατί είχαμε τόσους θανάτους στην πανδημία

    Τον εφιάλτη της πανδημίας ξυπνά η υπόθεση των δεκάδων...

    Ξεπέρασε το 90% η πρόοδος των εργασιών στο τμήμα Πύργος – Γαστούνη – ΦΩΤΟ

    Τοποθετούνται πινακίδες σήμανσης, ολοκληρώνονται τα κτίρια, αρχές Ιουνίου η...

    ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με 5 Γάλλους στο Πουρναρόκαστρο

    Επιχείρηση Πυροσβεστικής, 6ης ΕΜΑΚ και Αστυνομίας, για πέντε Γάλλους...

    ΒΟΜΒΑ – ψευτο ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ εξαπατούν πολίτες live – Καρέ καρέ η εγκληματική τους δράση

    Σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες...