Παράθυρο για ένταξη στην Πανευρωμεσογειακή Σύμβαση ανοίγει το Λονδίνο – Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ΕΕ

    Ημερομηνία:

    Όλο και πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται και πάλι η Βρετανία υπό την κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ. Είναι χαρακτηριστικό πως το Λονδίνο φαίνεται να μελετά την πιθανότητα να ενταχθεί στην Πανευρωμεσογειακή Σύμβαση (PEM), που αποτελεί μια εμπορική και τελωνειακή συμφωνία που διευκολύνει τις ελεύθερες εμπορικές σχέσεις και τις γραμμές εφοδιασμού ανάμεσα στην ΕΕ και συνολικά 20 χώρες, κυρίως από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

    Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο BBC, ο εμπορικός διαπραγματευτής της ΕΕ, Μάρος Σέφτσοβιτς, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο στο πλαίσιο και της δημιουργίας μιας νέας ειδικής σχέσης.

    Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στη Βουλή, μέσα στην εβδομάδα και ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Ντάγκλας Αλεξάντερ. “Είναι κάτι που είμαστε ανοιχτοί να μελετήσουμε. Θέλουμε να έχουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση για το που βρίσκεται το εθνικό μας συμφέρον” τόνισε. Αν και η ιδέα βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Εργατικών που στέκονται στα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από τη μείωση της γραφειοκρατίας που λειτουργεί σαν τροχοπέδη για τις βρετανικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.

    Είναι χαρακτηριστικό πως θετική στάση έχει υιοθετήσει και το Βρετανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Μάλιστα η κυβέρνηση έχει προσεγγίσει ήδη εκπροσώπους διαφορετικών κλάδων προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη τους για το αν θεωρούν επωφελή την ένταξη στην PEM.

    Πάντως, η συζήτηση παραμένει ανοιχτή και σίγουρα η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα ” μωρά ” της Πάτρας τίναξαν το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής γυναικών χαντμπολ

    Ακαδημία των Σπορ Πάτρας – Κορυδαλλός = 29-28 (ημ....

    O Αλκαράθ νέος βασιλιάς στο Australian Open, 3-1 σετ με ανατροπή τον Τζόκοβιτς

    Τεράστιος Αλκαράθ, κατέκτησε το πρώτο του Australian Open, 3-1...

    Πάτρα: Τα βραβεία του 18ου Μώμου

    Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών...

    Υπόθεση Έπσταϊν: Γυναίκα ισχυρίζεται ότι στάλθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για ερωτική συνεύρεση με τον Άντριου

    Μια δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται ότι στάλθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο...