Παρέμβαση Αναγνωστοπούλου για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Γεωργίου

    Ημερομηνία:

    Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

    Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον κόσμο της Πάτρας, η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κεντρικό υποκατάστηµα στην πλατεία Γεωργίου. Μια ακατανόητη απόφαση που θα είναι εις βάρος των χιλιάδων συναλλασσόμενων που εξυπηρετούνται καθημερινά από το κατάστημα που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης με εύκολη πρόσβαση για όλους αλλά κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, η απόφαση αυτή προβλέπει όπως φαίνεται τη μετατροπή του υποκαταστήματος σε γραφείο εξυπηρέτησης αποκλειστικά μεγάλων πελατών. Συνεπώς και οι εργασίες λιανικής που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα και εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου, θα μεταφερθούν στα δύο εναπομείναντα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Τριών Συμμάχων και σε αυτό της οδού Γούναρη και Κορίνθου. Όπως είναι φυσικό, η δυσαρέσκεια χιλιάδων πελατών και μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και επαγγελματιών του εμπορικού κέντρου, είναι έντονη, όπως και των πολλών συνταξιούχων που εξυπηρετούνται για την ανάληψη των συντάξεών τους.

    Μάλιστα, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και των εργαζομένων της τράπεζας που βλέπουν τα καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς τα εναπομείναντα να ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό και να επιφορτίζονται με επιπλέον φόρτο εργασίας.

    Η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση ηλικιωμένων, ιδίως όταν το υποκατάστημα στην πλατεία Γεωργίου  αποτελεί επί δεκαετίες σταθερό σημείο συναλλαγής των πολιτών. Αν προτίθεται η τράπεζα να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που θα προκύψουν και γιατί η τράπεζα προχωράει στη μετατροπή του υποκαταστήματος σε γραφείο εξυπηρέτησης μόνο μεγάλων πελατών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: O “Ανοιχτός Τρύγος” επιστρέφει στην Achaia Clauss

    Ο θεσμός του Ανοικτού Τρύγου στην Achaia Clauss επιστρέφει...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλαγές στα πρόσωπα στα Δικαστήρια – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    Στην αφετηρία του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει στις...

    ΠΑΤΡΑ: Στις 11 το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα

    ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ – ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ...

    Πρώτη δικαστική νίκη για το Χάρβαρντ: Η κυβέρνηση Τραμπ μπλόκαρε παράνομα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το πανεπιστήμιο

    Η πρώτη δικαστική νίκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επί της κυβέρνησης Τραμπ είναι γεγονός....