Παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την Ακρόπολη

    Ημερομηνία:

    Παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου: 

    BOOKTICKETS

    Ματαίως μέχρι σήμερα περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για το σκεπτικό και τους όρους μετατροπής της Ακρόπολης, καθώς και άλλων σημαντικών μνημείων σε πασαρέλα του οίκου υψηλής ραπτικής Dior. Όμως η υπουργός, όπως άλλωστε το συνηθίζει, αρκέστηκε στις διαρροές στον Τύπο. Με την αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την τύχη της «περιουσίας» του, αλλά αναθέτει το θεσμικό της ρόλο σε επιλεκτικές «δημοσιογραφικές πηγές».

    Άλλωστε, η Υπουργός Πολιτισμού  φρόντισε συστηματικά εδώ και ένα μήνα να να οργανώσει την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Με δελτία τύπου και αυτοδιαψεύσεις, με συνεντεύξεις στη συνέχεια σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα με «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα» από φίλους δημοσιογράφους, διαφημίζει το νέο της πολιτιστικό εγχείρημα: η Ακρόπολη θα γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου χάρη στη φωτογράφιση του Dior. Και όλα αυτά χωρίς καν θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

    Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ δεν μπορεί να  νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία προειλημμένη πολιτική απόφαση από την υπουργό και τον πρωθυπουργό, ειδικά σε ότι αφορά την Ακρόπολη.  Σε χώρες που σέβονται  τα αδιαπραγμάτευτα σύμβολά τους -και για τη χώρα μας  είναι η Ακρόπολη-η όποια απόφαση έχει και πολιτικό χαρακτήρα.

    Η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της και αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Για  αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που έχουμε την ιστορική τύχη να μας φιλοξενεί στη σκιά της, αναμένουμε τη θεσμική ενημέρωση από την κ. Μενδώνη. Για αυτή την αδιαπραγμάτευτη αξία που θα ήταν σκόπιμο να μην ταυτίζεται με τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως το 1951, έστω και μέσα από το φακό ενός οίκου μόδας όπως του Dior.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    NIKOΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ: Η διατήρηση των μετρητών, είναι θεμέλιο ελευθερίας και δημοκρατίας

    Για το ζήτημα της προστασίας του δικαιώματος χρήσης μετρητών,...

    Πάτρα: «Ο Αιρετικός και ο Ερωτικός» στο Πολύεδρο

    Μια συζήτηση για δύο βιβλία του Γιάννη Παπαθεοδώρου, με...

    Αχαΐα: Συνεργασία Ελλάδας–Ιταλίας για την εργασία των ΑμΕΑ

    Σε μια περίοδο που η ανάγκη για κοινωνική συνοχή...

    Πάτρα: Άσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας με μερική εκκένωση του Καραμανδάνειο

    Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών “ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ” σας γνωστοποιεί την πραγματοποίηση  άσκησης ελέγχου...