Παρουσία Θανάση Παπαδόπουλου: Συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

    Ημερομηνία:

    Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Λιγκιάδες 1943 – Ο Πόλεμος, η Κατοχή και η Αντίσταση στα Γιάννενα και την Ήπειρο» διοργανώνουν από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου η Τοπική Κοινότητα Λιγκιάδων Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών), η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας.

    Στο Συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων στις 3 Οκτωβρίου 1943 ομιλητής θα είναι, στην ενότητα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Θανάσης Παπαδόπουλος.

    Η ενότητα έχει θέμα της «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών προς την Ελλάδα και τα μαρτυρικά χωριά», με συντονιστή τον δημοσιογράφο Φιλήμονα Καραμήτσο.

    Θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η νομική εκπρόσωπος της Κοινότητας Λιγκιάδων για τις γερμανικές αποζημιώσεις Ζωή Κωνσταντοπούλου, η δικηγόρος και διαχειρίστρια του Αρχείου «Ιωάννη Ε. Σταμούλη» Χριστίνα Σταμούλη, ο πρώην Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Διστόμου Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Παραμυθιάς Αθανάσιος Ντάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Γεράνης Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Δοξάτου Δράμας Γιώργος Βογιατζής, ο Πρόεδρος της μαρτυρικής Κοινότητας Λιγκιάδων Κώστας Φούκας, η Πρόεδρος της μαρτυρικής Κοινότητας Κλεισούρας Καστοριάς Κωνσταντίνα Χήτα και ο Πρόεδρος της μαρτυρικής Κοινότητας Δροσοπηγής Φλώρινας Μιχάλης Μάρος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΟΡΝΕΙΑ: 300 ευρώ η ώρα στην Πάτρα… με ερωτικό βοήθημα!

      Είναι γνωστό ότι το ζωντανό διαδικτυακό στριπτίζ, το κοινώς...

    Η «γκρίζα αγορά» φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

    «Φάε ό,τι γουστάρεις και χάσε κιλά και λίπος». Με αυτή...

    Ρευματοκλοπές: «Καπέλο» 60 ευρώ τον χρόνο σε κάθε νοικοκυριό – «Σαφάρι» 50.000 ελέγχων

    Στα 60 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η ετήσια επιβάρυνση στους...