Παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Ν. Φίλιππα

Ημερομηνία:

Οι εκδόσεις Άπαρσις και το βιβλιοπωλείο Το Δόντι διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Ν. Φίλιππα «Γεώργιος Σπ. Ιωαννίδης (1893-1953) – Ζωή Μελά-Ιωαννίδη (1898-1996) Πρωτοπόροι επιστήμονες στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16/10, στις 8 μ.μ., στο «Mosaic Hub» (Ερμού 112, Πάτρα).

Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Στυλιανός Χατζηπαναγιώτου, φωτίζει τη διαδρομή, την επιστημονική πρωτοπορία και το ήθος δύο ιστορικών στελεχών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Γεωργίου Ιωαννίδη, γιατρού μικροβιολόγου, με καταγωγή από το Αίγιο, και της συζύγου του, Ζωής Μελά-Ιωαννίδη, ερευνήτριας βιοχημικού, κόρης του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της Ναταλίας Δραγούμη.

Αξίζει να σημειωθούν και οι αναφορές του βιβλίου στην Πάτρα, αφού στην αντιμετώπιση της πανώλης του 1924, που έπληξε την πόλη, ήταν καθοριστική η συμβολή του ζεύγους Ιωαννίδη-Μελά, που εστάλη στην αχαϊκή πρωτεύουσα από το Υπουργείο Υγιεινής, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Βούρτσης, υποψ. διδάκτορας Ιστορίας της Ιατρικής, Άγγελος Ρούβαλης, χημικός-οινολόγος, Δρ. Ευαγγελία Τσιμπρή, γιατρός νευρολόγος, συγγραφέας, MSc στη Δημόσια Ιστορία, Χριστίνα Φίλιππα, συγγραφέας. Συντονίζει η Αλεξάνδρα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Τμήμα ΓΑΚ Αχαΐας.

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα