Πάσχα: «Κλείδωσαν» οι τιμές σε αρνιά και κατσίκια – Πόσο τελικά θα κοστίσει φέτος το γιορτινό τραπέζι

    Ημερομηνία:

    Από 16 έως 19 ευρώ το κιλό θα πωλούνται φέτος αρνιά και κατσίκια στα κρεοπωλεία, ακριβότερα έως και 2 ευρώ το κιλό σε σχέση με το περσινό Πάσχα.

    Σύμφωνα με τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) αυξημένο αναμένεται να είναι το συνολικό κόστος για το φετινό πασχαλινό τραπέζι, καθώς, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 412,29 ευρώ για 6 έως 8 άτομα.

    Η αύξηση σε σχέση με το 2025 κυμαίνεται από 14% έως και 20%, δεδομένου ότι πέρυσι το αντίστοιχο κόστος ανερχόταν στα 361,95 ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη των αναγκών τόσο για το τραπέζι της Ανάστασης όσο και για εκείνο της Κυριακής του Πάσχα.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της οργάνωσης, σημαντικό μέρος του κόστους προέρχεται από το αρνί, το οποίο υπολογίζεται στα 16 ευρώ το κιλό στην επαρχία, φτάνοντας τα 160 ευρώ για 10 κιλά. Ωστόσο, σε αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, η τιμή μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 18 ευρώ το κιλό και σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσει και τα 19 ευρώ.

    Η λίστα με τα προϊόντα

    Αναλυτικά, για να αγοράσει κάποιος 1,5 κιλό κοκορέτσι θα πρέπει να πληρώσει 24 ευρώ, 2 ευρώ για 2 μαρούλια, 3,20 ευρώ για ένα 1 κιλό ντομάτες, 13 ευρώ για μαγειρίτσα, 7 ευρώ για μισό κιλό φέτα, 15,60 ευρώ

    Είναι το κόστος για να βάψει κάποιος 20 βαμμένα αβγά στο σπίτι, 36 ευρώ για 20 κιλά κάρβουνα, 17 ευρώ για σπιτικά κουλούρια, 22 ευρώ για 1 κιλό τσουρέκι, 11 ευρώ για γλυκά και πολλά ακόμη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 17χρονος

    Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Παξών ο θάνατος ενός...

    Καταδίωξη κατέληξε σε σύλληψη 48χρονης influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητό της

    Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, η Άμεση Δράση προχώρησε...

    Πατρινές πινελιές στη Ρώμη

    Ξεχωριστή παρουσία στην ομαδική έκθεση «Attraversiamo», που πραγματοποιείται το...

    Σχεδιάζεται δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης στην σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, οι δύο ημερομηνίες-κλειδιά

    Ενισχύεται και επεκτείνεται το ελληνικό «σχέδιο μάχης» κατά της ακρίβειας και...