ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ σχετικά με την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

    Ημερομηνία:

    Συνεδριάζει αύριο το πρωί, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Αίθουσα 111 στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Φλίγκος

    «Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση -πέραν του Κων/νου Καραμανλή που ήταν Πρωθυπουργός- που επιλέγει ο Πρωθυπουργός έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του. Εδώ υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση κατά τη γνώμη μου να κοντύνει ο θεσμός του Προέδρου και να έρθει στα κομματικά και προσωπικά μέτρα του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του το πρωί στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα δεν θα υπερψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και θα φέρει τη δική του πρόταση.

    Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για μια βαθιά αρνητική καινοτομία και υποστήριξε ότι «η πρόταση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι πάει να λύσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα». «Είναι όμηρος -φαίνεται- ο κ. Μητσοτάκης αφενός των εσωκομματικών του ζητημάτων και αφετέρου της προσωπικής πολιτικής του ανασφάλειας», σχολίασε.

    ICECAP

    Απαντώντας σχετικά με το «κυβερνητικό επιχείρημα» ότι ο κ. Τασούλας είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε: «Έχει καμία σχέση ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι πάντα από το πρώτο κόμμα που είναι πλειοψηφία. Θα ήταν μικρόψυχο, αν θέλετε, να μην ψηφίσεις τον προερχόμενο από την πλειοψηφία ΠτΒ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχεδόν πάντα είναι από κάποιο άλλο κόμμα».

    Πρόσθεσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση σπάει μια επιτυχημένη παράδοση και έχει μονοκομματικά ή και μονοκρατορικά χαρακτηριστικά αυτή η επιλογή: ο κ. Μητσοτάκης παίρνει έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του και επιλέγει να τον εγκαταστήσει στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το αρ.30 παρ.1, είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και πρέπει συνεπώς να μπορεί να συμπυκνώσει την εθνική ενότητα, να εγγυηθεί τη θεσμική ομαλότητα και να αναδεικνύει την ισορροπία του πολιτικού συστήματος», είπε.

    Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της πρότασης που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ. «Η πρότασή μας θα αντικατοπτρίζει ακριβώς τη λογική μας σε σχέση με τον θεσμό. Ο λόγος που δεν τοποθετηθήκαμε ως τώρα σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα είναι γιατί σεβόμαστε τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο της Προέδρου», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιστρέφει ο φόβος της ύφεσης: Τι δείχνουν τα δεδομένα και τι (δεν) αποκαλύπτουν οι αγορές;

    Οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο των αγορών,...

    Αυτός (θα) είναι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα

    Όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Ελευθεριάδης θα είναι ο...

    Αναστασόπουλος: Το λιμάνι της Πάτρας οδηγεί την ανάπτυξη της πόλης

    «Το λιμάνι της Πάτρας, σήμερα, βρίσκεται σε σημείο καμπής,...

    Η Άννα Μαρία Βέλλη εξήγησε γιατί δεν αποκαλύπτει το όνομα του πρώην συντρόφου της που την κακοποιούσε

    Η Άννα Μαρία Βέλλη εξήγησε για ποιον λόγο δεν αποκαλύπτει το...