Πατάτα Νάξου: Γιατί απειλείται η παραγωγή της

    Ημερομηνία:

    Στις 6-8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται φέτος η 15η γιορτή πατάτας στη Νάξο με τη μορφή έντονης διαμαρτυρίας παραγωγών και συνεταιριστών του νησιού αλλά και τη συμπαράσταση αγροτών και συνεταιριστών από άλλα μέρη της Ελλάδας  με θέμα «ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS», που προβάλει το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στη γαστρονομία και στις καλλιέργειες.

    Προφητικό αποδείχθηκε το περιεχόμενο της περσινής 14ης Γιορτής της πατάτας Νάξου, που διοργανώθηκε μαζί με το 5o Food Experience Graviera Naxos με μεγάλη επιτυχία από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου καθώς είχε το θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γαστρονομία», σε μία προσπάθεια προειδοποίησης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού των τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών Αρχών και της κοινωνίας.

    Φέτος δεν γίνεται γιορτή για την πατάτα Νάξου αλλά διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες οι παραγωγοί. «Λειψυδρία, παρατεταμένη ξηρασία, κόστος παραγωγής» απειλούν τον πρωτογενή τομέα και οι αγρότες έχουν στείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    «Από τον Νοέμβριο δεν θα υπάρχει πατάτα Νάξου και οι καταναλωτές θα πρέπει να τσεκάρουν γιατί θα υπάρχουν πατάτες μαϊμού» τονίστηκε μεταξύ άλλων.

    «Το επόμενο διάστημα αν δεν κάνουμε κάτι τα τρόφιμα θα είναι λιγότερα και ακριβότερα» δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΘΕΑΣΣ Παύλος Σατολιάς τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν στρατηγικά έργα και να στηριχθεί ο παραγωγός.

    «Η Νάξος είναι μικρογραφία της αγροτικής παραγωγής της χώρας και τα προβλήματα που είναι μικρά δω και θα χαθούν προϊόντα ΠΟΠ που στηρίζουν την οικονομία εν συνεχεία θα χαθούν σε ευρύτερη κλίμακα σε όλη τη χώρα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα κορυφαία πουκάμισα στον κόσμο

    Tα αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά. Είναι άψογα κομμένα,...

    Τα 3 ζώδια που θα έχουν μία σημαντική οικονομική επιτυχία – «Η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη»

    Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, τρία ζώδια θα προσελκύσουν σημαντική οικονομική...

    Πάτρα: Γνωστή εταιρεία ήθελε ακίνητο στη Μαιζώνος αλλά… άλλαξε γνώμη λόγω ενοικίων

    του Αχιλλέα Ροδίτη Το πώς ο πεζόδρομος της Μαιζώνος επηρεάζει...

    Όταν οι μαθητές παίζουν με το κινητό: 20 χαμένα λεπτά για κάθε σκρολάρισμα

    Δεν μπορεί παρά να έχετε κι εσείς ένα άτομο...