Πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου του Phantom Μάριου Τουρούτσικα: «Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα»

    Ημερομηνία:

    Ο πιλότος Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2023, όταν το διθέσιο αεροσκάφος του, τύπου Phantom, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    Ο 29χρονος Υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία και το όνειρό του από παιδί ήταν να γίνει Ίκαρος. Δύο χρόνια πριν, ο Μάριος Τουρούτσικας πετούσε στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Σήμερα ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε: «Δεν μπορώ έναν χρόνο μετά να αντιμετωπίσω το γεγονός».

    «Του άρεσε ιδιαίτερα να πετά την ημέρα της παρέλασης. Το 2023 θυσιάστηκαν για την πατρίδα πέντε πιλότοι. Μου είχε πει ότι δεν φοβόταν να πεθάνει», ανέφερε ο πατέρας του. «Οι πιλότοι έχουν μια ψυχική ταύτιση και με τη σημαία και με την ιδέα της πατρίδας», πρόσθεσε.

    Φλίγκος

    Αναφερόμενος στην πτήση που είχε κάνει ο γιος του πάνω από το χωριό του, είπε: «Μου έκανε το χατίρι να πετάξει μια φορά πάνω από το χωριό. Ήταν 28η Οκτωβρίου, τα συναισθήματα δεν μπορώ να τα περιγράψω. Ο δικός τους ουρανός είναι η δική μας γη».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία στη Νέα Ιωνία Βόλου: Νεκρή σε τροχαίο 48χρονη μητέρα τριών παιδιών

    Βαρύ πένθος επικρατεί στη Νέα Ιωνία Βόλου, μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε...

    Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ – Παρακολουθείται από ειδικούς στις φυλακές ο δολοφόνος του

    Ένα αθλητικό στάδιο στην Αριζόνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα τεράστιο μνημόσυνο για...

    Ακίνητα: Οι 8+1 αλλαγές – Φοροελαφρύνσεις και νέες υποχρεώσεις για ιδιοκτήτες

    «Ψαλίδι» έως 35% στο τεκμήριο διαβίωσης για την κύρια κατοικία, «κούρεμα» φοροεπιβαρύνσεων για...

    ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Στήνουν 7 ανεμογεννήτριες με άδεια του 2011 – Εντονες αντιδράσεις

    Αναστάτωση επικρατεί στην Άνω Ζήρια Αιγιάλειας, κοντά στο Αίγιο,...