Πάτρα: 194 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού – Οι 27 χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο

Ημερομηνία:

Με σημαντική ανταπόκριση από τις γυναίκες της περιοχής ολοκληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, οι δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Pink the City 2026 και του Προγράμματος Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 6 έως και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στην Κινητή Μονάδα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα δωρεάν κλινικής εξέτασης από εξειδικευμένους χειρουργούς μαστού.

Με κεντρικό μήνυμα «Κάνε την κίνηση ματ», η φετινή διοργάνωση ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ενθαρρύνοντας κάθε γυναίκα να ενημερώνεται, να φροντίζει την υγεία της και να εντάσσει τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή της.

Η ανταπόκριση των γυναικών επιβεβαιώνει την ανάγκη για σταθερές, προσβάσιμες και δωρεάν δράσεις πρόληψης, αλλά και τη σημασία της προσωπικής επαφής με εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι προσφέρουν όχι μόνο την κλινική εξέταση, αλλά και ουσιαστική ενημέρωση και καθοδήγηση.

Πάτρα: 194 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού – Οι 27 χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο

Αποτελέσματα της δράσης

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών:

  • 194 γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν κλινική εξέταση μαστού.
  • 27 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο.
  • Προσφέρθηκαν για τις γυναίκες που παραπέμφθηκαν συνολικά 15 δωρεάν μαστογραφίες και 12 δωρεάν υπέρηχοι μαστού, με τη συμβολή των συνεργαζόμενων διαγνωστικών κέντρων.

Πίσω από κάθε αριθμό βρίσκεται μια γυναίκα που έκανε ένα ουσιαστικό βήμα φροντίδας για την υγεία της.

Πολύτιμη η εθελοντική προσφορά των ιατρών

Καθοριστική για την υλοποίηση της δράσης υπήρξε η εθελοντική συμμετοχή των εξειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι προσέφεραν με συνέπεια τον χρόνο, την επιστημονική γνώση και την εμπειρία τους:

  • Αναστασία Αποστολοπούλου – Χειρουργός Μαστού, Ογκολόγος – Μαστολόγος
  • Χαράλαμπος Βίτσας – Γυναικολόγος, Μαστολόγος, Χειρουργός Μαστού
  • Δημήτριος Κούκουρας – Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών
  • Αλέξανδρος Τσαμπασβίλι – Γενικός Χειρουργός, Μαστολόγος
  • Ιωάννης Χαβελές – Μαστολόγος, Χειρουργός Μαστού

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους ιατρούς για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά τους στο έργο της πρόληψης.

Πάτρα: 194 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού – Οι 27 χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο

Η σημαντική συμβολή των διαγνωστικών κέντρων

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στα διαγνωστικά κέντρα που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Συλλόγου, προσφέροντας δωρεάν απεικονιστικές εξετάσεις μαστού:

  • BioANALYSIS Β.Δ. ΛΟΥΛΕΛΗΣ
  • ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ
  • ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η συμβολή τους είναι καθοριστική, καθώς διασφαλίζει τη δυνατότητα περαιτέρω διαγνωστικής διερεύνησης για τις γυναίκες που τη χρειάζονται.

Με τη συνεργασία και τη στήριξη πολύτιμων φορέων και χορηγών

Οι δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστού πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία διέθεσε την Κινητή Μονάδα Υγείας για τη διεξαγωγή της δράσης.

Πολύτιμος Υποστηρικτής της προσπάθειας και Μέγας Χορηγός του Pink the City 2026 είναι, για ακόμη μία χρονιά, η booktickets.gr.

Επίσημοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Φαρμασερβ – Λίλλυ, EL PACK, ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ και Κ.Δ.Η.Φ. KENDRO.

Το Pink the City 2026 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της Κοινής Ευρωπαϊκής Δράσης EuCanScreen, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που συμβάλλουν στην υλοποίηση δράσεων με ουσιαστικό κοινωνικό και υγειονομικό αποτύπωμα.

Πάτρα: 194 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού – Οι 27 χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο

Η πρόληψη δεν σταματά εδώ!

Για περισσότερα από 26 χρόνια, το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας εργάζεται σταθερά για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, επιδιώκοντας να καταστήσει την πρόληψη προσβάσιμη σε ολοένα και περισσότερες γυναίκες.

Η ολοκλήρωση των φετινών δωρεάν κλινικών εξετάσεων αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια διαρκή διαδρομή ενημέρωσης, φροντίδας και κοινωνικής προσφοράς.

Οι εγγραφές για το Pink The City συνεχίζονται!

Online Εγγραφές: www.pinkthecity.gr

Περίπτερο Εγγραφών: Πλατεία Τριών Συμμάχων.

Πάτρα: 194 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για καρκίνο του μαστού – Οι 27 χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, στις 11:00, στη συμβολή των πεζοδρόμων Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, για το 14ο Pink the City, τον μεγάλο συμβολικό Ροζ Περίπατο που ενώνει χιλιάδες ανθρώπους γύρω από το μήνυμα της πρόληψης, της αλληλεγγύης και της ζωής.

Κάνε την κίνηση ματ!

Κάνε την πρόληψη μέρος της ζωής σου.

Pink the City 2026 | Κυριακή 18 Οκτωβρίου | 11:00 | Πάτρα

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΣΟΚ! “Εφυγε” στα 42 ο Χρήστος Κούγιας

Εγραψε ο πατήρ Ιωάννης Κούγιας: Θρήνος στην Βουπρασία - ...