Πάτρα: 85χρονη με τύφλωση κατηγορήθηκε για ρευματοκλοπή

    Ημερομηνία:

    Μία απίστευτη υπόθεση που αναδεικνύει μια διάσταση αμφιλεγόμενων πρακτικών του ΔΕΔΔΗΕ έρχεται στο «φως» μέσω της «Πολιτείας». Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Σαραβαλίου και προκαλεί σωρεία αποριών και έντονο προβληματισμό σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται περί λάθους. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια 85χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για ρευματοκλοπή και καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ! Η πραγματικότητα, όμως, παραπέμπει σε μια «τυφλή» γραφειοκρατία. Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα όρασης αλλά και βαριά κινητικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά την καθιστούν ανίκανη ακόμα και για τις βασικές καθημερινές της ανάγκες, πόσο μάλλον για να επέμβει στον μετρητή του σπιτιού της. Το οικογενειακό της περιβάλλον, αναζητώντας το δίκιο του, απευθύνθηκε στον δικηγόρο Άκη Βαβαρούτα, ο οποίος διαθέτει εκτενή εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της ρευματοκλοπής είναι υπαρκτό και σε μεγάλη έξαρση, με χιλιάδες περιπτώσεις να εντοπίζονται ετησίως και τον ΔΕΔΔΗΕ να καταλογίζει δικαίως βαριά πρόστιμα. Αυτή η πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως οδηγεί την υπηρεσία σε μια πιο επιθετική τακτική ελέγχων, βάζοντας στο «κάδρο» ακόμα και πολίτες που, όπως η 85χρονη, φαντάζει αδύνατο να έχουν προβεί σε τέτοια ενέργεια.

    ΟΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ

    Σύμφωνα με τον κ. Βαβαρούτα, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί μέρος μιας πάγιας τακτικής, όπου ο ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζει παλιούς, φθαρμένους μετρητές και παρατηρώντας πτώση στην κατανάλωση, προχωρά σχεδόν αυτόματα στον καταλογισμό ρευματοκλοπής, συχνά χωρίς επαρκή τεκμηρίωση. Ο δικηγόρος κρούει τον κώδωνα του κινδύου, τονίζοντας ότι οι πολίτες που λαμβάνουν αντίστοιχα έγγραφα και μπαίνουν στο κάδρο του κατηγορουμένου, δεν πρέπει να το αγνοούν. Πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με δικηγόρο και ηλεκτρολόγο.

    Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

    Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Η «Πολιτεία» έχει αναδείξει και στο παρελθόν ανάλογη περίπτωση που είχε απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη σε τοπικό επίπεδο. Ένας οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε βρεθεί πέρυσι και εντελώς ξαφνικά κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή χιλιάδων ευρώ, με μοναδικό στοιχείο μια αμφισβητούμενη ένδειξη στον μετρητή του. Ο συμπολίτης βίωσε τεράστια ταλαιπωρία, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο ενός υπέρογκου προστίμου και της ποινικής δίωξης. Προσέφυγε όμως στα ελληνικά δικαστήρια υποβάλλοντας μήνυση. Στην εκδίκαση της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μια άλλη πραγματικότητα και η αποκάλυψη οδήγησε την Έδρα στην πανηγυρική αθώωση του κατηγορουμένου. Οι κατηγορίες σε βάρος του από τον ΔΕΔΔΗΕ κρίθηκαν αβάσιμες και έπεσαν στο κενό

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα πρώτα νέα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bf%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%bf%ce%b4%ce%ad%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf/

    Ταχύτατη η πρόοδος των εργασιών ανακαίνισης στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας

    Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθούμε την ταχύτατη πρόοδο των εργασιών...

    Πάτρα: Εκδήλωση του Δήμου για την βία κατά των γυναικών

    Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των...