ΠΑΤΡΑ: Αισιοδοξία για την εμπορική κίνηση στο λιμάνι

    Ημερομηνία:

    Πέρα από την επιβατική κίνηση του νέου λιμανιού της Πάτρας που αναμένεται να είναι αυξημένη το φετινό καλοκαίρι σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 50%, η σταθερά δυναμική του λιμανιού της αχαϊκής πρωτεύουσας, είναι το εμπορικό κομμάτι του.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με ανθρώπους του λιμανιού των οποίων η επαγγελματική τους δραστηριότητα σχετίζεται με αυτό, η κίνηση από το τέλος της καραντίνας και μετά παρουσιάζει μια σταθερά αυξητική τάση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η τάση αυτή είναι του συν 10% κάθε μήνα, κάτι που φανερώνεται και μέσα από τα επίσημα στοιχεία του ΟΛΠΑ σε ότι αφορά την κίνηση των φορτηγών, των τρέιλερ και των κοντέινερ. Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2023 η τάση είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τα ασυνόδευτα φορτηγά να έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

    proliptikes

    Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης είναι να αυξηθούν συνάμα και τα δρομολόγια της γραμμής Πάτρα – Ιταλία για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει και σε αυτό τον τομέα.

    Οι εκτιμήσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές και για τους επόμενους μήνες και με βάση αυτές η άνοδος στην εμπορική κίνηση του λιμανιού αναμένεται να έχει μια σταθερή ανοδική τάση μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον.

    Είναι σημαντικός άλλωστε ο αέρας αισιοδοξίας που πνέει στην ατμόσφαιρα του νέου λιμανιού, ύστερα και από τα χρόνια της πανδημίας, εκεί όπου παρά τα μέτρα και τους περιορισμούς η κίνηση κρατήθηκε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δείχνοντας έτσι τη δυναμική του.

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: “Στα κόκκινα” η τσιμεντοποίηση των ακτών στην Πάτρα – ΧΑΡΤΗΣ

    Η επιταχυνόμενη τσιμεντοποίηση των ελληνικών ακτών συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή, καθώς συνεπάγεται...

    Η επιστήμη εξηγεί γιατί οι μπαμπάδες «λιώνουν» για τις κόρες τους

    Ο εγκέφαλος των μπαμπάδων και η εν γένει συμπεριφορά τους εμφανίζουν...

    Ανέπτυξαν υποβρύχιο πύραυλο οι Τούρκοι – Στον «γύψο» η ελληνική αμυντική βιομηχανία

    Του Χρήστου Μαζανίτη Έπειτα από χρόνια πειραματισμών, αστοχιών και επενδύσεων...

    Πώς φτιάχνουμε το τέλειο σπανακόρυζο;

    «Για μένα είναι ιερό φαγητό. Ένα πιάτο που εκφράζει...