Πως και πως περιμένουν οι επιχειρηματίες εστίασης με τα παραλιακά καταστήματα που διατηρούν στην παράκτια ζώνη της Πάτρας, την απάντηση της κυβέρνησης και του υπουργείου πάνω στο αίτημα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ΚΕΔΕ ότι η παραλιακή ζώνη της Πάτρας και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας και τις πλημμύρες που έγιναν.
Τόνισε επίσης ότι ο δήμος διεκδικεί όχι μόνο χρηματοδότηση για τα έργα που θα πρέπει να γίνουν για την προστασία του θαλάσσιου μετώπου από τέτοια φαινόμενα, αλλά και την αποκατάσταση της καταστροφής που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.
Καταστροφή που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ισοπεδωτική, με τις επιχειρήσεις να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις τους, αλλά και στις προμήθειες τους.
Πολλά από τα μαγαζιά που εκτείνονται από το ύψος των Βραχνεΐκων, φτάνοντας έως στο Ρίο και στον Άγιο Βασίλη υπέστησαν τέτοια καταστροφή που θα πρέπει ουσιαστικά να στηθούν από την αρχή.
Αυτό που σώζει τους επιχειρηματίες είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα μαγαζιά είναι κυρίως εποχικά, δεν λειτουργούν τον χειμώνα, κάτι που τους δίνει μία παράταση για την αποκατάσταση των ζημιών τους, βρίσκοντας τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.