Αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές «μερίδων» φαγητού στα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Ενώ πέρυσι για παράδειγμα, μπορούσε κάποιος να γευματίσει με ένα πιάτο αρακά στην τιμή των 3,5 ευρώ, πλέον πληρώνει 4,5 ή και 5 ευρώ. Η τσιπούρα εστιατορίου έφθασε τα 7 ευρώ, ενώ ο παραδοσιακός μουσακάς στα 6 (στην καλύτερη περίπτωση). «Τσιμπημένη» και η τιμή για μακαρόνια με κιμά, ενώ απλησίαστο θεωρείται πλέον το μοσχάρι. Στα 8 με 9 ευρώ η μερίδα για κοκκινιστό της κατσαρόλας. Ακόμη και στο «κινέζικο» οι τιμές «βγάζουν μάτι»! Αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι να καταλήγουν στο παραδοσιακό «βρώμικο» όπου με ελάχιστα χρήματα μπορείς να… «φουσκώσεις»! Οι ουρές στα «σαντουιτσάδικα» της Πάτρας παραμένουν «αμετάβλητες» από την κρίση! Ενίοτε λόγω της μεγάλης ουράς… κλείνει και λωρίδα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας.