Πάτρα: Άμεση επέμβαση Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στον τραυματισμό του παιδιού στο PICK

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

    Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κάλυπταν υγειονομικά το 13ο P.I.C.K. Πάτρας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, επενέβησαν άμεσα σε σοβαρό τραυματισμό παιδιού που παρακολουθούσε τον αγώνα. 

    Με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα αντιμετωπίστηκε από τους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες ο σοβαρός τραυματισμός ενός μικρού παιδιού πού τραυματίστηκε σοβαρά από καρτ που εκτράπηκε της πορείας του ενώ παρακολουθούσε τους αγώνες, ως θεατής. Η άμεση ακινητοποίηση του σε κατάλληλο φορείο και η παροχή των απαραίτητων πρώτων βοηθειών, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία από το γονιό του, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υγείας του μικρού παιδιού. Οι εθελοντές παρείχαν οξυγόνο στο παιδί μέχρι να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο 6χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία του.

    Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 40 εθελοντές, έχοντας τον απαραίτητο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψαν τον χώρο διεξαγωγής κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και υπευθυνότητα οποιοδήποτε περιστατικό υπήρξε.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η 30ΧΡΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΙΕΡΕΑ” ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: “Μου ακουμπούσε το ερεθισμένο μόριό του στο κεφάλι μου”

    Μετά την τελεσίδικη καταδίκη του 53χρονου ιερέα που συστηματικά...

    Μαρία Πολύζου: «Έτρεξα για να φύγω από το σκοτάδι, σήμερα τρέχω για να τραβήξω άλλους στο φως»

    Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένη η Πατρινή Μαρία Πολύζου....

    Μπουρδούμης για Δροσάκη: «Έχει δικαιωθεί ήδη μέσα στη δουλειά της»

    Στο podcast των Rainbow Mermaids βρέθηκε καλεσμένος ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο...

    Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΣΤΑ: Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ταμπάχανα! Όταν τα στενά έμοιαζαν με σκηνικό κινηματογράφου

    Του Θανάση Κούστα Και ποιος άραγε δεν έχει αναπολήσει τα...