ΠΑΤΡΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αστυνομικοί… σε ρόλο φωτογράφου

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, επισημαίνει:

    Ως γνωστό από τον επόμενο μήνα οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσουν να εκδίδουν τα δελτία ταυτότητας νέου τύπου. Στην διαδικασία αυτή περιλαμβάνεται η πρόβλεψη της λήψης φωτογραφίας του κατόχου του δελτίου από την εκδούσα αρχή.

    Καλούνται λοιπόν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι πέραν των λοιπών αρμοδιοτήτων τους θα διαδραματίσουν και ρόλο φωτογράφου, επιβαρύνοντας χρονικά την όλη διαδικασία, φέρνοντας αμφιλεγόμενα αποτελέσματα λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και στερώντας εργασία από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους.

    Στα πλαίσια της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του βασικότερου εγγράφου του Έλληνα Πολίτη, που προσπαθεί η Πολιτεία αυτή την περίοδο, θεωρούμε την λήψη φωτογραφιών από Αστυνομικούς μια μέγιστη παραφωνία η οποία πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί.

    Η φωτογραφία του κατόχου του νέου Δελτίου Ταυτότητας πρέπει αποκλειστικά να λαμβάνεται από πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα (9303 του ICAO) και να αναρτάται από τον ίδιο τον φωτογράφο στην εφαρμογή my photo της πύλης gov.gr, απ’ όπου θα την ανακτά ο αρμόδιος Αστυνομικός Υπάλληλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ημερίδα για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο

    Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών,...

    Καίτη Γκρέυ: Ο γιος της κατέθεσε αγωγή για ακύρωση της διαθήκης της

    Αγωγή για ακύρωση της διαθήκης της Καίτης Γκρέυ κατέθεσε ο γιος...

    Ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε άντρα που σκότωσε την 18χρονη ξαδέρφη του σε τροχαίο στη Λάρισα το 2021

    Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο...

    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Η νέα πρόταση για το τρένο είναι θετική, την περιμένουμε επίσημα

    Τo νέο τρένο πρέπει να φτάσει στην Πάτρα, γι’...