ΠΑΤΡΑ: Ανάστατοι οι ιδιοκτήτες ταξί με τον φόρο του τεκμαρτού

    Ημερομηνία:

    Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες των ταξί στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα, με τον φόρο του τεκμαρτού, δηλαδή της νομοθεσίας που επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών για το πιθανό εισόδημα που μπορεί να έχουν.

    Ο νόμος έχει να κάνει με το κυνήγι της φοροδιαφυγής και τον φόρο για την ατομική επιχείρηση, όμως, επί της ουσίας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες και οι οδηγοί ταξί αποτελεί ένα κεφαλικό χαράτσι, αναγκάζοντας τους να πληρώνουν τα διπλάσια που είχαν πληρώσει την περσινή χρονιά.

    Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ταξί που όλοι τους έχουν ένα ποσοστό από 50% και πάνω (άρα τους πιάνει ο νόμος), το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν για τον φόρο του τεκμαρτού ξεκινά από τα 2500 ευρώ και φτάνει και τα 3600.

    Είναι χρήματα που όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να βγάλουν και κατά συνέπεια δεν μπορούν να πληρώσουν. Πέρα από το άδικο του όλου ζητήματος. «Μα εμείς φορολογούμαστε από το πρώτο λεπτό που ξεκινάει να γράφει το ταξίμετρο» αναφέρουν χαρακτηριστικά «γιατί δεν γίνεται να γράφει το ταξίμετρο και να εμείς να μην κόβουμε αποδείξεις».

    Είναι ένας ακόμα βραχνάς έτσι για τον κλάδο το τεκμαρτό, ένας κάθετος φόρος που σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν τα γεωγραφικά ή τα πληθυσμιακά κριτήρια και έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...