flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Ανισόρροπος ο εκτελεστής των ζώων! Γυρνάει και σκοτώνει

Το προφίλ και τη ψυχοσύνθεση του δράστη ή των δραστών που κρύβονται πίσω από τη θανάτωση και κακοποίηση αδέσποτων ζωών -γάτες και σκυλάκια- που έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Αγυιάς και αλλά και στην πλατεία Γηροκομείου, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν οι αστυνομικές αρχές.

 

Φαίνεται πως πρόκειται για άτομο ή άτομα με σοβαρό ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο, που εκδηλώνουν βία μέχρι θανάτου στα ζώα, αφού προηγουμένως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

 

«Σε εκείνο που έχουμε καταλήξει ως συμπέρασμα και ειδικά για τις αδέσποτες γάτες που δεν πλησιάζονται εύκολα, εάν δεν έχεις εξοικείωση μαζί τους, θεωρούμε ότι είναι κάποιος που ταΐζει τα ζώα», δηλώνει στην «Π», η πατρινή δικηγόρος Ελενα Αρβανίτη, εκπρόσωπος των συλλόγων «Φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας» και «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» αλλά και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, στην Αχαΐα.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Μαρτυρία «κλειδί», φέρεται πως έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, που ερευνούν τις υποθέσεις με θύματα αδέσποτες γάτες και κουτάβια.
Οπως αποκάλυψε πηγή στην «Π», ηλικιωμένη που φέρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα να κινείται σε συγκεκριμένη περιοχή της Αγυιάς, έχοντας μαζί της ένα τσεκούρι(!), κίνησε τις υποψίες περιοίκων . Μάλιστα ένας εξ αυτών την προσέγγισε θέλοντας να ρωτήσει γιατί έχει μαζί της το τσεκούρι και η απάντηση που έλαβε όπως πληροφορείται η «Π» ήταν πως πηγαίνει σε χωράφι για να κόψει ξύλα.

 

Μετά και τον προ ημερών εντοπισμό νεκρού -αποκεφαλισμένου- κουταβιού και ενός δεύτερου σοβαρά κακοποιημένου στο χώρο που φέρεται να επισκέπτεται η ηλικιωμένη, το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές.

 

ΕΡΕΥΝΕΣ
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να έχουν καταγραφεί κινήσεις ατόμου ή ατόμων που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Τελευταία είναι η περίπτωση εντοπισμού κρανιών τριών νεκρών γατιών, στη συμβολή των οδών Καρόλου Κουν και Αυστραλίας, το πρωί του Σαββάτου από περιπατητή, όπως έγραψε η «Π», ο οποίος ενημέρωσε την κ. Αρβανίτη και εκείνη με τη σειρά της κατήγγειλε το συμβάν στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα.

 

Στον απόηχο των γεγονότων και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί, τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην Πάτρα, ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης με στόχο την ενεργοποίηση αρχών και φορέων. Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο, ενώ με επιστολή στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ζητείται η ανάληψη ενεργειών και η συνδρομή από τον Δήμο, προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται, πως για τις φιλοζωικές οργανώσεις και το περιστατικό του νεκρού κακοποιημένου μικρόσωμου σκύλου που βρέθηκε σε σακούλα στην πλατεία Γηροκομείου, συσχετίζεται με εκείνα της Αγυιάς. Εκφράζεται μάλιστα η εκτίμηση πως δεν αποκλείεται ο δράστης ή δράστες που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή της Πάτρας, εγκαταλείποντας τα νεκρά ζώα, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αρχές.

Πελοπόννησος