Πέρα από το τουριστικό περίπτερο στο Δασύλλιο της Πάτρας για το οποίο βρέθηκε τελικά επενδυτής, μέσα από την δημοπρασία που έγινε, επιτυχημένο ήταν το αποτέλεσμα της ίδιας διαδικασίας για το ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών στα Αραχωβίτικα.
Ο χώρος θα λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα) ο οποίος ήταν κλειστός εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τη στιγμή που τα ιαματικά λουτρά δεν λειτουργούσαν.
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό που έκανε ο δήμος στις 5 του μήνα για την εκμίσθωση της καντίνας, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είχε οριστεί στα 350 ευρώ το μήνα, ένα ποσό ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οπ χώρος είναι σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα.
Το ακίνητο έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 166 τμ και διαθέτει: Κύρια αίθουσα, κουζίνα, βοηθητικό χώρο και WC. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Άγγελου Σικελιανού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από περίπου μία πενταετία ιδιώτης είχε ενδιαφερθεί για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Αραχωβιτίκων, κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση για να τα καταστήσει λειτουργικά.
Όμως δεν υπήρξε εξέλιξη στο όλο θέμα. Πριν από την εμφάνιση της πανδημίας ο ιαματικός τουρισμός είχε μία σημαντική δυναμική στην χώρα μας και θεωρούνταν από τις αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού.
Τα ιαματικά λουτρά των Αραχωβιτίκων είναι αναγνωρισμένα ως μία από τις δεκάδες τοπικές πηγές στην Ελλάδα, ενώ η συγκεκριμένη λουτρική εγκατάσταση, εκτός των άλλων έχει και ένα ιδιαίτερο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού ήταν γνωστή η ιαματική δυναμική της από την αρχαιότητα.
Πρόκειται για παλαιοχριστιανικό λουτρό στο οποίο ανακαλύφθηκαν ευρήματα με ξεχωριστή τεχνική και τεχνοτροπία.
Ωστόσο, ενώ θα μπορούσε η λειτουργία του να αλλάξει την τουριστική δυναμική της τοπικής κοινότητας και να φέρει επισκέπτες από το εξωτερικό, παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητη με τον χώρο να έχει κριθεί ακατάλληλος κτιριακά και υγειονομικά.