ΠΑΤΡΑ: Απειλείται με σκοτάδι το Πανεπιστήμιο Πατρών

    Ημερομηνία:

    Και το Πανεπιστήμιο Πατρών «αγγίζει» η ενεργειακή κρίση που πλέον είναι ένα από τα πολύ μεγάλα προβλήματα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη και η ελληνική κοινωνία.

    Όπως εξήγησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, «το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα και οι λογαριασμοί που πλέον είναι πολύ μεγαλύτεροι, αδειάζουν το ταμείο παρά το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να γίνονται κινήσεις και ενέργειες για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ετησίως το πανεπιστήμιο πλήρωνε σε ρεύμα 2.000.000 ευρώ πλέον χρειάζονται 3.500.000 εκατομμύρια για ρεύμα.

    Για παράδειγμα έχουν αντικατασταθεί 1.000 από τα 3.000 κλιματιστικά του Πανεπιστημίου όμως δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια και αντικατάσταση των υπολοίπων αν δεν υπάρχουν χρήματα. Παράλληλα το 70% του φωτισμού είναι από λάμπες led».

    Όπως επισημαίνει όμως ο κ. Μπούρας, τα νέα δεδομένα στην ενέργεια θα οδηγήσουν στο να περιοριστεί, κάποια στιγμή, ο φωτισμός σε συγκεκριμένα σημεία του Πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα στα πάρκινγκ. Το κατέβασμα του διακόπτη βέβαια δε μπορεί αν γίνει όταν υπάρχουν μαθήματα που μπορεί να ολοκληρώνονται για παράδειγμα στις 20:00.

    Ο ίδιος αναφέρει και ότι υπάρχει περίπτωση να «βυθίζονται στο σκοτάδι» και δύο οδοί, η Ιπποκράτους και η Παπανδρέου. Το φως σε αυτές τις οδούς  χρεώνεται εδώ και δυο χρόνια στο πανεπιστήμιο και θα επηρεαστούν από το κατέβασμα του διακόπτη για την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετά τον καύσωνα έρχεται ο λογαριασμός – «Φουσκωμένα» τιμολόγια ρεύματος λόγω χρήσης κλιματιστικών

    Ο καύσωνας έχει αναγκάσει τους πολίτες να ανάβουν τα air condition, ωστόσο...

    Ασφαλιστικό: Γιατί όλοι βιάζονται να πάρουν σύνταξη

    Έκρηξη των συνταξιοδοτήσεων για το τρέχον έτος αλλά και για το 2026 προβλέπουν...

    Στο Ναύπλιο η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O»

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά σκάφη που...

    Η οδύσσεια του 15χρονου Δημήτρη που υπέστη θερμοπληξία στο Μέτσοβο και κατέληξε από την Πάτρα στο Τορίνο

    Με ηπατική ανεπάρκεια μεταφέρθηκε την Κυριακή (27.7.2025) στην Ιταλία ο 15χρονος...