του Αχιλλέα Ροδίτη
Απίστευτη περιπέτεια για νεαρό Πατρινό ο οποίος δεν κατέβηκε στη στάση που ήθελε και υποχρεώθηκε να παραμείνει εντός προαστιακού, για… έλεγχο του εισιτηρίου! Όλα συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ και ενώ το παιδί, μαθητής της τρίτης Γυμνασίου, επέστρεφε στο σπίτι του από βόλτα με φίλους του, στο κέντρο της Πάτρας. Η ώρα ήταν περασμένες 8 και ο προαστιακός έφθανε ήδη στο στάδιο της Παναχαϊκής και το παιδί σηκώθηκε από τη θέση του για να κατέβει, αφού το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την εκεί στάση.
Όμως την ίδια στιγμή πλησίαζε και ο ελεγκτής ο οποίος τον σταμάτησε προκειμένου να ελέγξει το εισιτήριό του! Ο νεαρός δεν ήξερε τι να κάνει βλέποντας πως παράλληλα έκλειναν οι πόρτες και το τρένο ξεκινούσε για το υπόλοιπο δρομολόγιο και αφού τελικά ο ελεγκτής τσέκαρε το εισιτήριο και του το έδωσε πίσω, αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα μέχρι την επόμενη στάση, που ήταν στην Αγυιά!
Βέβαια το παιδί κατέβηκε, άρχισε να περπατά προς τα πίσω από τις γραμμές, (ίσγς γιατί του είχε φανεί μικρή η απόσταση), κάποια στιγμή όμως φοβήθηκε στην ερηιά και επειδή ήταν ακόμα πολύ μακριά το σπίτι του, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην μητέρα του. Εκείνη πήγε και παρέλαβε το παιδί, ευτυχώς σώο και αβλαβές, όμως δεν παρέλειψε να τηλεφωνήσει, έξαλλη, στον ΟΣΕ και αφού μίλησε με κάνα – δυο υπαλλήλους στο τέλος την παρέπεμψαν στην καθ’ ύλην αρμόδια, την Σταθμάρη. «Και αφού της εξιστόρησα τι συνέβη εκφράζοντας την απορία μου που ο ελεγκτής δεν άφησε το παιδί να κατέβει, μόνο και μόνο για να ελέγξει το εισιτήριο που κρατούσε το παιδί στα χέρια του, εκείνη μου απάντησε με τρόπο που εξοργίζει», λέει στην «Πολιτεία» η οργισμένη μάνα.
Και αυτό, διότι, σύμφωνα με την ίδια, η Σταθμάρχης της είπε, πρώτον… ότι το παιδί «έπρεπε να παραμείνει εντός του προαστιακού ως το Ρίο και στην επιστροφή να κατέβει στη στάση που ήθελε». «Δηλαδή, να πήγαινε πέρα – δώθε, βόλτα, το παιδί, με το τρένο…», σχολιάζει η μητέρα. Και δεύτερον, ότι… «επειδή δεν είχε κάτι άλλο καλύτερο να της πει, ούτε να επιπλήξει κανέναν γι’ αυτό που συνέβη», εάν εκείνη ήθελε μπορούσε απλά να απευθυνθεί στο τμήμα παραπόνων της διεύθυνσης της Hellenic Train. «Αντί μιας απλής και ανθρώπινης συγγνώμης, αντί να μου πουν: ‘ναι, θα ενημερώσω τους ελεγκτές να μην φέρονται έτσι, για να μην το πάθει κι άλλο παιδί κάτι τέτοιο, απαντούν με ύφος εκνευριστικής αδιαφορίας», καταλήγει η μητέρα.