ΠΑΤΡΑ: Από που προέρχεται η τεντούρα

    Ημερομηνία:

    Και ποιος δεν γνωρίζει την τεντούρα! Είναι το παραδοσιακό «λικέρ» της Πάτρας. Η  προέλευσή της ανάγεται στον 15ο αιώνα, την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την τεντούρα -από το λατινικό tinctura, δηλ. βάμμα, εκχύλισμα- και «μοσχοβολήθρα», επειδή είχε έντονο άρωμα, και την έπιναν συνήθως έπειτα από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, αλλά και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια. Πίνεται σκέτη ή με πάγο. Κατασκευάζεται από απόσταγμα κανέλας και γαρίφαλου. Την αναγνώριση της τεντούρας Πατρών ως προϊόντος με γεωγραφική ένδειξη έχει προωθήσει η Περιφέρεια Δυτικής! Και νομίζουμε ότι η Πάτρα αξίζει κάτι τέτοιο!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΛΑΔΑ: «Κυνηγοί» πεταλούδων κατέγραψαν 230 είδη

    Είναι οι έλληνες… κυνηγοί πεταλούδων και συμμετέχουν στο πρώτο εθελοντικό...

    Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας

    Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της...

    Τι είναι το «carouseling» και… γιατί όλοι λένε ότι σκοτώνει τον έρωτα

    Αν έχεις ανέβει ποτέ σε ένα καρουζέλ σε λούνα...

    Μπορούμε να καταψύξουμε το τυρί;

    Καλύτερα να αναδιατυπώσουμε το ερώτημα ως εξής: Αξίζει να...