ΠΑΤΡΑ: Από τα χειρότερα δίμηνα της δεκαετίας για την εμπορική αγορά

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Σοβαρό θέμα αντιμετωπίζουν τα εμπορικά μαγαζιά όχι μόνο με την εκτόξευση της ακρίβειας και τους λογαριασμούς που θα πρέπει να πληρώσουν, αλλά και με την αγοραστική τους δυναμική.

    Σύμφωνα τους παράγοντες της εμπορικής αγοράς το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων ετών, με την εορταστική περίοδο να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις εκπτώσεις να φτάνουν 50% κάτω σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρόλο που τότε η αγορά λειτουργούσε σε συνθήκες click away.

    Όπως λένε χαρακτηριστικά οι συνθήκες στην αγορά από πλευράς εμπορικής κίνησης θύμισε σε πολλά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, την περίοδο 2011 – 2013. Το 2022 δεν μπήκε καθόλου καλά για τα μαγαζιά.

    Πλέον φτάνοντας στην ανοιξιάτικη σεζόν πολλές από τις επιχειρήσεις δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες και προμήθειες και αυτά που έχουν προχωρούν στις απολύτως απαραίτητες.

    Η ανοιξιάτικη σεζόν θα είναι έτσι αρκετά φτωχική στις βιτρίνες των μαγαζιών ως αποτέλεσμα αυτού της συνεχιζόμενης πτώσης της κίνησης και της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και όλων των άλλων παραγόντων που διαμορφώνουν την αγορά, όπως η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και οι επιπτώσεις από την πανδημία που τώρα φαίνονται.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «ληστής βαρόνος» που έσωσε την Αμερική – Ποιος ήταν ο βασιλιάς της Wall Street, John Pierpont Morgan

    Μέσω της συγχώνευσης διαφόρων εταιρειών χάλυβα, ο John Pierpont...

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛ.ΑΣ.: Κάθε τέσσερις ημέρες μία δολοφονία, κάθε 24ωρο οκτώ ληστείες

    Κάθε τέσσερις ημέρες σημειώνεται μία δολοφονία και τον τελευταίο...

    Στα σκαριά call center για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων

    Ένα πρότυπο call center, δηλαδή τηλεφωνικό κέντρο ειδοποιήσεων εξετάζει...

    ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ζητά ενοχή η Εισαγγελέας – Αυριο η απόφαση

    Την ενοχή του πατρινού προπονητή πυγμαχίας Λάμπρου Μιχαλόπουλου, πρότεινε χθες...
    Best Shop